„Egészséges Ifjúság – Egészséges Jövő”

balaton.vehir.hu 2015. 05. 26. 14:56

A vidékfejlesztés egyik legfontosabb eleme a közösségépítés – vallja Kontics Monika a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület munkaszervezete vezetője.

2013-ban nyílt arra lehetőség, hogy olyan együttműködési programokat valósítsunk meg, melyek az egyes LEADER programon belül dolgozó térségeken átnyúlnak. Egyesületünk több, a stratégiában megfogalmazott fejlesztési elképzelés megvalósulásában bízva tizenegy projektben vállalt együttműködést.
Amire nagyon büszkék vagyunk, hogy ezek mind egymástól független, különböző területeken megvalósuló fejlesztések. Nagyon sokat dolgoztunk mind a projektek megfogalmazásán, kidolgozásán, a partnerek összeszervezésén, mind pedig a sikeres megvalósításon.
Mindegyik projekt innovatív és a térségek gazdagodását szolgálja.

Aképgaléria ITT tekinthető meg

Különösen büszkék vagyunk azonban azokra a programjainkra, melyek az ifjúság számára szólnak és az ő számukra nyújtanak felejthetetlen élményeket a térségben.
Tavaly nyáron a „KISOKOSOK” táborok keretében a Velencei tó partjáról és a térségből jelentkező gyermekek táborozhattak együtt, amely program során talán nem túlzás azt mondani, hogy életre szóló élménnyel és barátságokkal gazdagodtak a gyerekek.
Az idei évben pedig május 22-23-án a Litéri és Nemesgörzsönyi általános iskolák diákjai vehetnek részt egészségnapon és sportnapon.
A Nemesgörzsönyben megrendezett programrészeken a helyi és környező települések fiataljai vettek részt, illetve Litér is képviseltette magát egy szép számú csapattal.

A rossz idő miatt az ugyancsak ÚMVP fejlesztési forrásból megvalósult Integrált Közösségi Szolgáltató Tér lett a rendezvények helyszíne.
Változatos programok között megtalálhatók voltak előadások, kulturális műsorok, sportvetélkedők, egyedülálló freestyle foci és extrém kerékpáros bemutatók, de nagy sikert aratott a mexikói és spanyol peonza világbajnok Alberto Saldivar bemutatója is.

Az egészséges ételeket a balatonkenesei Katica pékség és Buza Sándor biztosította.

Örülünk, hogy mi is személyesen részesei lehettünk a program megvalósulásának, jó volt látni. hogy milyen örömmel és lelkesedéssel fogadták a gyerekek a Nemesgörzsönyért Közalapítvány által megvalósított programot. – fejezte be beszámolóját Kontics Monika.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!