Aktuális

Balaton KLASSZ a pARTon ! 2019 fesztivál Nyáresti koncertek Érdi Tamás zongoraművésszel és barátaival. Balatonfüred 19 ittas sofőr egy nyári hétvégén Tizenkilenc járművezetővel szemben intézkedtek a balatonfüredi rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. Csopak Subaru-Egis kupa: Szívvel, lélekkel, demizsonnal... Jön a Subaru-EGIS Kupa, ami több nagyhajós osztálynak is ranglistaverseny. Balatonfüred Több százmillióból fejlesztik a balatonfüredi Marina szállót Több mint 300 millió forintos beruházással új élménymedencével nyitotta az idei szezont a Hotel Marina, Balatonfüred legendás szállodája, ahol 2021-ig további, több százmilliós fejlesztést terveznek saját forrásból - tájékoztatta Vászolyi Judit szállodaigazgató az MTI-t. Csopak Cifra szoba Mérából - Fergeteges kiállítás megnyitó Csopakon Fergeteges megnyitóval indult a Cifra szoba Mérából kiállítás! A Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület vándorkiállításának megnyitóján életre kelt a kalotaszegi népművészet a két erdélyi házból származó cifra szoba (más tájegységeken tiszta szoba) bútorai között a Csopak Galériában. Balatonfüred Barangolások Balatonfüreden – Helytörténeti sikerkönyv Megjelent a város műemléki és védett épületeit bemutató helytörténeti könyv. Az átdolgozott kötet elődje sikerkönyv volt, minden bizonnyal a bővített kiadás is igen népszerű lesz. Több mint száz értékes füredi épület, történetek és képek. A szerzővel és a kötetet kiadó alapítvány elnökével beszéltünk a könyvbemutatón. Balaton IV. Petőfi Zenei Díj – Indul a közönségszavazás Idén is Zamárdiban, a STRAND Fesztivál nyitónapján, augusztus 20-án rendezik meg a IV. Petőfi Zenei Díj átadóját, ahol nagyszabású, 120 perces élő show keretében, 11 kategóriában díjazzák a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóit, és a műsort a Balaton legnagyobb tűzijátéka zárja majd. A látványos gálát az M2 Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a petofilive.hu is élőben közvetíti. A Petőfi Zenei Díj jelöltjeire június 18-tól kezdődően augusztus 12-ig szavazhat a közönség és az Akadémia tagjai. Balaton Ötvenkét előadást tart a nyári szezonban a veszprémi Pannon Várszínház Ötvenkét nyári előadást tart a veszprémi Pannon Várszínház idén, ami rekordot jelent a társulat életében - közölte a színház igazgatója kedden az MTI-vel. Balatonalmádi Szent Iván éj a Magtárnál Balatonalmádiban Az év leghosszabb napjának délutánján-estéjén várnak mindenkit, akit érdekel a napforduló földrajzi-csillagászati avagy néprajzi vonatkozása. 2019. június 23-án, vasárnap 18:00 órai kezdettel. Megye Garantálni kell a táborozók biztonságát A nyári táborok számát tekintve országos szinten kiemelt helyen szerepel Veszprém megye a Balaton és Bakony turisztikai vonzerejének köszönhetően. A tábort a szervezőknek legalább 6 héttel a nyitás előtt be kell jelenteniük a Veszprém Megyei Kormányhivatalnál.
Balaton Több mint 60 programot kínál a Klassz a pARTon! klasszikus zenei fesztivál Több mint 60 programot kínál a Klassz a pARTon! klasszikus zenei fesztivál, amely július 12. és augusztus 30. között várja a közönséget több helyszínen. Balaton Idén még biztonságosabb a Balaton Sound A tavaly 160 ezres látogatószámmal rekordot döntő Balaton Sound fesztivál idén is nagy figyelmet fordít a biztonságra a Safety First kezdeményezés révén. A tavalyihoz képest dupla annyi Safety First önkéntes áll munkába a fesztivál idejére és újdonság a Balaton Sound applikáción belül elérhető ún. SoundWatch fül, melynek segítségével meghatározható a fesztiválozók tartózkodási helye és az alkalmazáson belül közvetlenül segítséget is kérhetnek. Keszthely Veteránautókkal bővült a keszthelyi hintómúzeum kiállítása Az autógyártás őskorából származó veterán járművekkel gazdagodott a keszthelyi Helikon kastélymúzeum hintómúzeumának gyűjteménye, az új kiállítási tárgyakkal azt mutatják be, hogy miként alakultak át a hintók automobilokká - hangzott el az intézmény sajtótájékoztatóján hétfőn Keszthelyen. Balatonfüred Az ember már a lelkéért harcol Azok az emberek, akiket általában észre sem veszünk, sokszor érdekesebbek, mint az értelmiség, aki rendre fontosságot tulajdonít önmagának. Én ezért többnyire az egyszerű emberek közé bújok el - mondta Végel László, író az idei Könyv-Bor-Jazz fesztivál megnyitóján. Alsóörs Nyár, teliholdas Balaton, kellemes koncert a Swing-swing együttessel a tó partján Alsóörs, 2019. június 15., szombat - Szombaton este újra elkápráztatta a hallgatóságot a Swing-swing Együttes a Jazz Móló rendezvényen Alsóörsön. Balaton Alapfeltétel: Aki a hajón van, azt be is kell nevezni Az idei balatoni évadnyitón készült fotókról derült ki, hogy egyes versenyben lévő hajókon nem minden esetben fedte le a nevezés a valóban a hajón lévő csapatot. Ez szabálytalan gyakorlat, ami akár súlyos, a kizárást is magában foglaló következményekkel járhat - tájékoztat a Magyar Vitorlás Szövetség. Balatonfüred Soron kívüli kémiai szúnyogirtás lesz a Balatonnál Balatonfüred, 2019. június 15., szombat (MTI) - Újabb kémiai szúnyogirtást rendel el a Balatonnál keddtől az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) - közölte a szervezet elnöke szombaton az MTI-vel. Balatonfüred Nyíltvízi úszó világkupa - Rasovszky Kristóf győzött Balatonfüreden Balatonfüred, 2019. június 15., szombat (MTI) - Rasovszky Kristóf győzött 10 kilométeren a nyíltvízi úszók balatonfüredi világkupaversenyén. Balatonalmádi Térkővel dobta be az ablakot A balatonalmádi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki az 53 éves budapesti férfit. Balaton Újdonság a Balatonnál: Horgászbarát Település, Balaton 2019 A pályázat neve: Horgászbarát település, Balaton 2019. A pályázaton részt vehet bármely Balaton parti település, amely rendelkezik önkormányzati kezelésű partszakasszal.

Sokan olvasták

Balatonfűzfő Őshonos halfajtákat telepítettek Balatonfűzfő belvárosában Balatonfűzfő, 2019. június14., péntek - Balatonfűzfői városháza előtti parktó turisztikai attrakcióval történő fejlesztésének keretében, őshonos és védett halak telepítése történt a Balatoni Halgazdasági Nonprofit Zrt. támogatása révén. Alsóörs Felkészülten várja a fürdőzőket az alsóörsi strand A jó idő érkeztével megteltek a balatoni strandok is. Sokan választják a családbarát alsóörsi fürdőhelyet. A település sokat tesz azért, hogy magasan tartsa a színvonalat. Vallják, a strand a település kirakata és egyik gazdasági húzóereje is. Épp ezért minden évben jelentős forrásokat forgatnak vissza, hogy kiváló élményt nyújthassanak a látogatóknak. Alsóörs Jazz-Móló a Balatonnál a Swing-Swing Együttessel Nyári est, lazaság, kellemes környezetben és zenével a Balaton partján június 15-én szombaton, 20.00 órai kezdettel. Balaton Újdonság a Balatonnál: Horgászbarát Település, Balaton 2019 A pályázat neve: Horgászbarát település, Balaton 2019. A pályázaton részt vehet bármely Balaton parti település, amely rendelkezik önkormányzati kezelésű partszakasszal. Balatonalmádi 90. Ünnepi Könyvhét: Czuczor Sándor új könyvét mutatták be Balatonalmádiban Balatonalmádi, 2019. június 14., péntek - Pénteken este mutatták be Czuczor Sándor Kronológiai Kóstoló című könyvét a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár épületében.

Videók:

Partnereink

Veszprém Megyei Önkormányzat