Bikádi László polgármester a "Szeretet programját" ismertette Sólyban

balaton.vehir.hu 2010. 10. 14. 19:43

Rendhagyó helyszínen, a falu fogadalmi templomában tette le az esküt a polgármester és a képviselő testület, dr. Navracsics Tibor jelenlétében.

A rendhagyó helyszínre csütörtökön este azért esett a választás, mert a falu kultúrházát jelenleg felújítják, átépítik. A fogadalmi templomban hazánk 22 történelmi zászlója mellett -amit sólyi fiatalok tartottak- a helyi Választási Bizottság elnöke Kanczler Jánosné ismertette a helyhatósági választások eredményét.

Polgármester: Bikádi László Károly, képviselők: Göbölös Gyula, Györe József Tibor, dr. Raffay Ágnes Nóra és Vajda Géza. Titkos választással, tiszteletdíj nélkül Vajda Gézát választották meg a falu alpolgármesterének. A megválasztott képviselők is ellenszolgáltatás nélkül látják el feladatukat. Az eskü és megbízólevelek átvételét követően a polgármester ismertette programját. A polgármester havi járandóságát bruttó 96.625 forintban, míg havi költségátalányát 19.325 forintban állapították meg.

- Sóly nem egy hely, Sóly a hely, ahol a hazai kereszténység bölcsője található, hiszen ezen a településen , 1009-ben itt erősítette meg István király a Veszprémi Püspökséget. Sóly egy identitását megtalálni kívánó nemzet születésének helye. Sólynak a nemzet emblematikus falujává kell lennie, Budapest után Sóly kell, hogy az ország bemutató tere legyen - mondta a polgármester. Ezért is tettem esküt a Bibliára, mi kell mindehhez? Biztonságos környezet, a 8-as főút csomópontja, a 40-es sebességkorlátozó tábla a falu területén, megfelelő útszegélyek, gondozott zöld felületek, turisztikai attrakciók mint például a  templom, a kard, a Vaskereszt, a  Kálvária valamint  a falu fesztiváljaira is óhatatlanul nagy szükség van. Mindenképpen vissza akarjuk állítani a falutól elvett kispostát, gyógyszertárat. Számunkra fontos az őszinteség és a hiteles tájékoztatás, párbeszéd a lakossággal. Képviselőtársaimmal együtt, szakterületeink szerinti feladatot és szimbolikus tisztséget adunk egymásnak a feladatok elvégzéséért, hogy látható, mérhető, értékelhető munkát végezhessünk a faluért. Külön öröm számunkra, hogy dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes választó kerületében, támogatásával valósíthatjuk meg terveinket - zárta ünnepi beszédét Bikádi László. (Még több fotó a galériában.)

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!