Füredi beszélgetés dr. Kiss Zsuzsannával a III. karaoke verseny győztesével

balaton.vehir.hu 2010. 08. 24. 18:04

Kiss Zsuzsanna, nagyon erős mezőnyben, a múlt héten nyerte meg a III. "Csopak Hangja" karaoke versenyt.

A tavaly diplomázott gyógyszerésszel, Balatonfüreden a mólónál beszélgettünk.

Mi késztet egy diplomás gyógyszerészt arra, hogy elinduljon egy balatoni karaoke versenyen?

- A szüleimmel és a testvéreimmel sétáltunk Csopakon, édesapám vette észre a felhívást a versenyre, gyakorlatilag ő nevezett be. Az elődöntőben Demjén egyik számát énekeltem, azzal jutottam be a döntőbe.

A négy hét alatt számos énekest hallhattunk, köztük egészen képzetteket és nagyon lelkeseket. Mióta énekelsz?

Középiskolás koromban 16-17 éves koromig énekeltem, énekórákra jártam, skáláztam, mellette szintetizátoron és billentyűs hangszereken tanultam. Iskolai és egyéb rendezvényeken léptem fel. Majd Szegeden az egyetemre kerültem, amit tavaly fejeztem be. Az egyetemi évek alatt inkább a tanulásra koncetráltam,  az emberek gyógyítását tűztem ki célul, ezért lettem gyógyszerész. A zenét nagyon szeretem, "mindenevő" vagyok. A komolyzenétől kezdve bármit meghallgatok.

A tanulás melett sosem hiányzott az éneklés, a közszereplés, hiszen az ének, a zene is rengeteg embernek szerez örömet, ha úgy tetszik egyfajta hatékony gyógymód!

Pár évvel ezelőtt volt a Társulat válogatása, amire jelentkeztem is, nagyon, de nagyon szerettem volna elénekelni Réka dalát, amit már előtte százszor elénekeltem, de a válogatás és egy nagyon fontos vizsgám az egyetemen ugyanarra az időpontra esett, bár fájó szívvel az eszemre hallgattam és nem a szívemre, elmentem vizsgázni.

Visszakanyarodva a döntőre, az egyik Koncz Zsuzsa szám után a Székely Himnuszt, mint dalt énekelted el, ehhez borzasztó lélekjelenlétre és erőre volt szükség, élőben, közel ezer ember előtt...

A magyar dalokat nagyon szeretem. Koncz Zsuzsa számai különösen kedvesek szívemnek, de a Székely Himnuszt a kezdés előtt tíz perccel választottam ki a lehetséges 1100 dalból, egyszerűen azért, mert nagyon erős bennem a hazaszeretet és nagyon szeretném ha mindenki szeretné a hazáját, ezt a nevelést kaptuk otthon testvéreimmel, ezt szeretném mindenképpen tovább adni.

Az biztos, hogy a tömeg szótlanul hallgatta a dalt, majd a végén óriási tapsvihar követte az éneked. Édesapád végig videozta a fellépésed, miután "besöpörted" a szakmai zsűri első díját, hogyan ünnepeltetek?

A díjak átvételét követően a szakmai zsűri egyik tagja Dávid Roland külön gratulált. Barátainkkal, testvéreimmel, szüleimmel otthon ünnepeltünk.

Lesz-e folytatás?

Mivel ketten vezetünk egy gyógyszertárat Balatonfüreden, így az időm jó részét a munka köti le, de ha adódik egy komoly kihívás, megmérettetés, szeretnék részt venni benne, mert majd egyszer nem szeretnék úgy visszagondolni a múltamra, hogy kihagytam egy lehetőséget, amit az élet gördített elém.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!