Minősített szolgáltatók a Bakony és Balaton keleti kapuja területén

balaton.vehir.hu 2015. 04. 13. 12:46

Ünnepélyes keretek között március végén adták át a Bakony és Balaton keleti Kapuja Közhasznú Egyesület és a „Balaton Térségfejlesztő” Szociális Szövetkezet együttműködésében megvalósult „Érték és minőség” program minősítési tanúsítványait.

Balatonalmádiban a Hagyományok házában megrendezett eseményen Pergő Margit az egyesület elnöke, Berhida város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Felidézte azt az időt, amikor még csak tervezték, hogy a térségben egyszer elindulhat egy olyan közösségi hálózatépítő program, mely egységes arculat megalkotásával és a közösségi marketing eszközeivel segíti a térség szereplőit.
Kontics Monika az egyesület munkaszervezet vezetője bemutatta a 2008 óta elért eredményeket és a pályázati forrásból megvalósuló közösségi marketing programot, mely a mai kor szakmai elvárásainak magfelelő színvonalú kommunikációs eszközökkel hirdeti a térség minőségi szolgáltatóit és termékeit.
2008-ban még egy jól meghatározható, elsősorban a turisztika területéhez tartozó minősítési programmal indultunk – kezdte összefoglalóját Kontics Monika.
Kidolgoztuk a kerékpárosbarát szolgáltatóhelyek, a nyitott kézműves műhelyek és a nyitott pincék minősítési rendszerét, meghatároztuk a helyi termékek körét. LEADER pályázati kiírásokkal próbáltuk segíteni a beruházások megvalósulását, illetve a meglévő szolgáltatások színvonalának fejlesztését. Mivel azonban a rendszer saját arculata még nem volt kész, a projektgazdák számára nem volt igazán érthető, hogy hova, milyen rendszerhez lehetne kapcsolódni, milyen előnyöket jelenthetne ez számukra. 2013-ban tudtunk pályázati forrásból elindítani egy közösségi marketing programot, ami most már markánsan meghatározza az irányt, és jelentős marketing támogatással egyre ismertebbé is válik.
Természetesen a munka elején vagyunk, tervünk, célunk, ötletünk van még jócskán, így nagyon várjuk, hogy az új uniós források megnyíljanak, és további pályázati források bevonásával erősíthessük a kommunikációt. Tervezünk nem csak hazai, hanem nemzetközi piacon való megjelenést, a termelő egységek részére terményfelvásárlást, kiskertgondozási programot, kamarai együttműködést és egy jelentősebb szakképzési program beindítására is lehetőséget látunk.
Reméljük, hogy az elért sikereink láttán egyre többe csatlakoznak majd ehhez a sikeres együttműködéshez.
A minősítési rendszer folyamatosan bővülő honlapja a www.ertekesminoseg.hu címen érhető el, és érdemes az okostelefonos alkalmazásokat is letölteni, hiszen májustól feltöltött tartalommal, friss információkkal látjuk el ezeken a platformokon is az érdeklődőket.
Átadó ünnepségről fotók az egyesület és a program facebook oldalán érhetők el.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!