Veszprém megyében már csaknem 11 ezren kaptak Covid elleni védőoltást

balaton.vehir.hu 2021. 02. 17. 21:10

Veszprém, 2021. február 17. szerda - Újabb 90 háziorvos részére szállított ki AstraZeneca-vakcinát a Veszprém Megyei Kormányhivatal. Praxisonként 10-10, regisztrált, 18 és 59 év közötti krónikus betegnek adhatják be a védőoltást a háziorvosok. Ezzel egyidőben zajlik az idős betegek immunizálása a kórházi oltópontokon, valamint folytatódik az egészségügyi dolgozók és szociális intézményben lakók második oltásainak beadása is.

Takács Szabolcs kormánymegbízott, a Veszprém Megyei Oltócsoport elnöke Dr. Szeles Réka háziorvosnak személyesen adta át az AstraZeneca ampulláit. Elmondta: szintén ezen a héten a megye összesen 168 háziorvosi praxisának mindegyike kijelölheti azt a nyolc, 60 évnél idősebb pácienst, akik a kórházi oltópontokon Pfizer-vakcinához juthatnak hozzá.

A kormánymegbízott hangsúlyozta: Veszprém megyében már csaknem 11 ezer ember kapta meg a védőoltást. Jelenleg háromféle oltóanyaggal oltanak, de a mai napon megérkezik a megyébe az orosz oltóanyag is.

Mint arról korábban beszámoltunk, a bentlakásos szociális és idősotthonokban összesen csaknem 2900 bent lakót és dolgozót immunizáltak, emellett Veszprém megyében összesen mintegy 5 ezer egészségügyi dolgozót sikerült eddig megvédeni a vírustól. A regisztrált lakosság oltása februárban kezdődött meg.

Takács Szabolcs szólt arról is: megyei szinten 4 kórházi oltóponton, 21 oltóhelyen, plusz a háziorvosoknál zajlik a lakosság oltása a Covid-19 vírus ellen.

A Veszprém Megyei Oltócsoport az oltások ütemezését az Országos Oltócsoport döntései alapján, a kormány oltási terve szerint, illetve az érkező vakcinamennyiség függvényében végzi.

További információk és regisztráció: www.vakcinainfo.gov.hu.

 

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!