Biztonságban a sírkertekben

balaton.vehir.hu Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. 10. 29. 15:22

Hamarosan tömegek látogatnak a temetőkbe. A sírkertek és környezetük biztonsága érdekében fogadják meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

 Veszprém megye rendőreit mindenszentek és halottak napja idején is az a szándék vezeti, hogy a csendes megemlékezés pillanatait ne zavarja meg bűncselekmény vagy baleset. A bűncselekmények megelőzése szempontjából azonban nélkülözhetetlen a lakosság felelős hozzáállása, partnersége, hogy kövessék a rendőrség prevenciós ajánlásait. Legalább ennyire fontos az is, hogy aki forgalmasabb temetőbe indul, számoljon a sírkertek környékén kialakuló torlódásokkal, parkolási nehézségekkel, és kellő türelemmel közlekedjen, valamint tartsa be a közlekedési szabályokat!

A Veszprémi Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat tanácsolja:

-   -Ha teheti, a temetőlátogatást a nyitást követő órára időzítse, így nem okoz nehézséget kijelölt parkolóhelyet találni a bejárat közelében!

-       -Ha később érkezik, inkább vállaljon fel néhány száz méter gyaloglást, és az autót még a torlódással nem érintett útszakaszon parkolja le!

-       - A legjobb megoldás a sírkert közösségi közlekedéssel való megközelítése!

-        -Csak a legszükségesebb tárgyakat és minimális készpénzt vigyen magával!

-         -Ne hagyjon értéket a leparkolt autóban!

-        -A sír gondozása, feldíszítése során még átmenetileg se maradjon felügyelet nélkül a táskája!

-        -Idős hozzátartozóját kísérje el a temetőbe, segítse a közlekedését, óvja vagyonbiztonságát!

-       -A koszorúk, virágok és mécsesek iránti kereslet jelentős növekedése miatt elszaporodhatnak ebben az időszakban a sírokról történő lopások. Ezeket a díszítőelemeket kizárólag legális forrásból szerezze be, még akkor is, ha a „kéz alól vett” olcsóbbnak tűnik!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!