Ismét közlekedik a család

balaton.vehir.hu Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat 2020. 09. 28. 14:22

Az országos megmérettetés területi fordulóját 2020. október 3-án tartják Veszprémben.

 

A Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében 2020. október 3-án 9-15 óra között Veszprémben, a Tesco áruház parkolójában rendezik meg az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által meghirdetett Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozat megyei döntőjét. A rendezvény célja, hogy az állampolgárok figyelmét minél fiatalabb korban felhívja a biztonságos és balesetmentes közlekedés fontosságára.

A vetélkedőn résztvevőknek különböző közlekedéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati feladatokat kell megoldaniuk, valamint játékos, szórakoztató versenyszámok is szerepelnek a feladványok között. A megyei verseny győztes családja a  2020. október 17-18. között megrendezendő országos döntőn mérheti össze tudását a többi megyei első helyezettel. Az országos verseny fődíja egy Skoda Scala típusú személygépkocsi.

Az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő területi fordulóin azonban nemcsak a családokat, hanem a legeredményesebb oktatási intézményeket is díjazzák. Azok az iskolák, melyekből a legtöbb diák és családja vesz részt a megmérettetésen, a helyezéstől függően 500 000, 300 000 vagy 100 000 forint értékű tan- és sportszerjutalomban részesülnek.

A versenyre jelentkezni és arról bővebben tájékozódni a www.kozlekedikacsalad.hu honlapon lehet.

 
 
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!