Kihelyezett trófeabírálatokat tart a kormányhivatal

balaton.vehir.hu Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal 2020. 09. 10. 22:28

Együttműködési megállapodást kötött a Bakonyerdő Zrt.-vel a Veszprém Megyei Kormányhivatal arról, hogy a vadászati hatóság a jövőben lehetőséget biztosít a kihelyezett trófeabírálatra Farkasgyepűn. A dokumentumot Takács Szabolcs kormánymegbízott és Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója írta alá.

 Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója írta alá.

 

Fotó: Domján Attila.

 

Takács Szabolcs kormánymegbízott elmondta: a vadásztársaságoknak kötelező a trófeás vadakat a hatóság előtt bírálatra bemutatniuk. Hozzátette: míg ez a bírálat eddig a Veszprém Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának Vadászati Osztályán, Veszprémben történt, a most kötött együttműködési megállapodás értelmében a pápai, devecseri, farkasgyepűi és bakonybéli erdészetek területéről származó trófeák esetében a hatóság munkatársai kihelyezett trófeabírálatot tartanak Farkasgyepűn. Gím trófea esetében szeptember 20-a és 30-a között 2 napig, naponta 2 erdészet számára, dám és muflon trófea esetében október 20-a és 30-a között 1 napig tart kihelyezett trófeabírálatot a szakhatóság. Takács Szabolcs hangsúlyozta: a kihelyezett bírálat nemcsak a kormányhivatal ügyfélbarát megoldásainak sorába illeszkedik, hanem lehetőséget is teremt arra, hogy az erdészet-vadászati szakmai munkát terepen végző szakemberek a bírálat alkalmával személyesen találkozzanak a szakhatósággal, tapasztalatot szerezve a bírálat szempontjairól, illetve lehetőséget nyerve a helybeni, személyes konzultációra. A kormánymegbízott megköszönte a Bakonyerdő Zrt. professzionális munkavégzését, amelybe az egyre inkább felértékelődő erdészeti turizmus működtetése is beletartozik. Varga László vezérigazgató úgy vélte: országosan is példamutató együttműködésnek lehet részese az erdőgazdaság. Hozzátette: a kapott bizalom arra kötelezi a Bakonyerdő Zrt. munkatársait, hogy továbbra is fegyelmezetten lássák el a tulajdonosi jog gyakorlója által a társaság megbízásából végzett feladatokat.

Fotó: Domján Attila.

 

A Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. összesen mintegy 63.000 ha földrajzilag változatos és vadban gazdag vadászterületen gazdálkodik, amelyeken évente körülbelül 500 trófeás vadat (gím, dám, őz és muflon) ejtenek el.

Fotó: Domján Attila.

 

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!