Veszprém volt a megyebál díszvendége

balaton.vehir.hu Forrás: vehir.hu Fotó: vehir.hu 2019. 02. 24. 11:10

Veszprém városa volt a díszvendége az idei megyebálnak, amit szombat este rendeztek meg a Megyeházán.

 A bál házigazdája, Polgárdi Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, hangsúlyozva: fontos ragaszkodnunk a közösségeket építő hagyományokhoz, mint amilyen a megyebál is, amit jelenlegi formájában ötödik alkalommal rendeztek meg.

A megyebál újkori hagyományai közé tartozik, hogy minden évben más Veszprém megyei település az esemény díszvendége – ezúttal Veszprém megyei jogú várost képviselhette polgármestere, Porga Gyula, aki pohárköszöntőjében is jelezte: a város olyan kulturális kínálattal érkezett a bálra, ami Veszprém sokszínűségét is hűen bemutatja. A tánczenét szolgáltató Rulett zenekar mellett rövid műsorral készült ugyanis a Magyar Honvédség Légierő Zenekara, a Bonita Sporttánc Egyesület és a Veszprémi Petőfi Színház, a díszvacsora zenei aláfestéséről pedig a Kapitány Vonósnégyes gondoskodott.

Dr. Navracsics Tibor uniós biztos, az esemény fővédnöke felhívta a jelenlévők figyelmét a felelősségvállalás fontosságra. Mint fogalmazott, sajnálatos módon negatív felhangja lett az „elit” szónak, pedig annak, hogy valaki az elit tagjává válhasson, elengedhetetlen feltétele, hogy több felelősséget vállaljon, többet dolgozzon az átlagembernél.

Rámutatott: a történelemkönyveket olvasva minden egyértelműnek és magától értetődőnek tűnik, azonban fontos felismernünk, hogy a történelem minden döntését emberek hozták. Akik dönthettek volna másként, lehettek volna hanyagabbak, vállalhattak volna kevesebb felelősséget, és akkor minden másként történt volna. Navracsics szerint ma a történelem legszebb korszakát éljük, felelősséget kell vállalnunk, hogy Veszprém – a megye és a város – ezt valóban ekként élje meg.

Az est során tombolasorsolást is rendeztek, melynek bevételét jótékony célra, a veszprémi székhelyű Családokért és Gyermekekért Alapítvány támogatására ajánlották fel.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!