Együttműködési megállapodás a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Pannon Egyetem között

balaton.vehir.hu Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal Fotó: Veszprém Megyei Kormányhivatal 2011. 05. 11. 17:10

Együttműködési megállapodást írt alá Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott és Dr. Rédey Ákos a Pannon Egyetem rektora.

Több hónapos előkészítő munka után, a Rektori Tanács, Gazdasági Tanács és az egyetemi szenátus jóváhagyását követően stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott és Dr. Rédey Ákos a Pannon Egyetem rektora.

A Pannon Egyetem az elmúlt években jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a magas szintű minőségi képzés mellett magas színvonalú kutató-fejlesztő munkát és innovációs tevékenységet végezzen- emlékeztetett a felsőoktatási intézmény vezetője.

Dr. Rédey Ákos hangsúlyozta: már az intézmény fejlesztési tervében is megfogalmazódott, hogy alapvető fontosságú, hogy a Pannon Egyetem együttműködjön az Új Széchenyi Terv értelmében a közszférával, a közigazgatással valamint a gazdasági szereplőkkel.

A kormányhivatalok létrehozása, a közigazgatás átszervezése olyan kihívás az ország életében, amelyre a felsőoktatási intézményeknek is reagálniuk kell- tette hozzá a rektor. Dr. Rédey Ákos elmondta, a Kormányhivatal és a Pannon Egyetem együttműködése olyan területeken realizálódhat a jövőben, mint a katasztrófahelyzetek kezelésé, a turizmus-idegenforgalom fejlesztése valamint az E-közigazgatás erősítése. E-közigazgatás vonatkozásában a Pannon Egyetem volt az első hazai felsőoktatási intézmény, amely ilyen típusú képzést indított- tette hozzá.

Szeretnénk a lehetőségeket kölcsönösen kiaknázni, majd a régió, a megye és a települések érdekében hasznosítani ezeket- fogalmazott beszédében Dr. Rédey Ákos.

A kormányhivatal keresi a kötelező hatáskörei mellett azokat a lehetőségeket a régióban, amellyel olcsóbbá, hatékonyabbá, ügyfélbarátabbá azt a tevékenységet, amit közhatalom gyakorlásnak hívnak- fogalmazott Dr. Kovács Zoltán. A kormánymegbízott szerint mindehhez a Pannon Egyetem, mint a térség, a régió meghatározó felsőoktatási intézménye, kivívta az elismerést. A felsőoktatási intézmény doktori képzést folytat, több klaszternek tagja, számtalan vállalkozással áll gazdasági kapcsolatban, az egyetem „Királyi Régióért-díjat” kapott valamint „Kiváló Egyetem” címet szerzett- méltatta az intézmény tevékenységét Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, majd hozzátette: a Pannon Egyetem az elmúlt években közel 7 milliárd forint összegű európai uniós támogatást nyert el pályázati úton; a megvalósuló fejlesztések által jobb feltételek teremtődnek az újabb kutatásokhoz, az egyetemen folyó tudományos munkához.

Dr. Kovács Zoltán elmondta, a Veszprém Megyei Kormányhivatal a megállapodás értelmében azt vállalja, hogy stratégiai terveinek elkészítéséhez és szakfeladatainak teljesítéséhez igénybe veszi az Egyetem nyújtotta képzést és tudásbázist, szükség szerint az Egyetem infrastruktúráját; szakmai gyakorlatot biztosít az egyetemi hallgatók számára; előadások, szakmai órák tartásával támogatja az egyetemi képzést illetve igény szerint kutatási megbízásokat ad az egyetem részére.

A tájékoztatókat követően Dr. Kovács Zoltán Veszprém megyei kormánymegbízott és Dr. Rédey Ákos a Pannon Egyetem rektora aláírta a két szervezet stratégiai együttműködéséről szóló megállapodást, majd a dokumentumot ellátta kézjegyével az egyetem gazdasági főigazgatója, Zsiborácsné Petró Mária is.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!