Csopakon a Galileo együttes nyerte a zenekarok országos döntőjét (képgalériával)

balaton.vehir.hu 2014. 06. 15. 19:25

Vasárnap zárult a kettő napig tartó zenekarok versenye, amit a Galileo együttes nyert meg. Második a Pace Palmers, harmadik a Funk Infection lett, a Vikidál Gyula vezette szakmai zsűri döntése alapján.

Szombaton délelőtt kezdődött el az önkormányzat által támogatott zenekarok versenye Csopakon, két nap alatt 15 csapatnak kellett harminc percet játszania a zsűri előtt a csopaki nagyszínpadon.
Mint ahogyan arról hírportálunk korábban már többször beszámolt (itt és itt)Csopak Község Önkormányzata meghirdette 2014-ben „Csopakra hangolva” zenekari versenyt, amelynek internetes szavazása pénteken zárult. Előzetesen 29 együttes jelentkezett, szinte az egész ország területéről, amelyből a zsűri előválogatását követően 15 zenekar kapott meghívást a szombati-vasárnapi megmérettetésre. Az előzetes válogatás alapján: a Pace Palmers, a Funk Infection, a Sunday Best, az On Foot, a Radio Active, az Aznap, a Hevesi Happy Band, a Speakers os Zion, a Fél 10, az Arizona, a Galileo, a Watuei, a Zeninja, a Pál Csaba és a Főnix és a VálaszÚt.

A győztes együttes (képgaléria: ITT)

Szombaton az első nyolc, vasárnap a többi hét együttes kapott bemutatkozási lehetőséget. Vasárnap tehát a Válaszút lépett a színpadra. Produkciójukat követően a zsűri visszavonult, majd mind a 15 együttes vezetőjét a színpadra szólították, akiknek emléklapot adott át Vikidál Gyula. A zsűri elnöke elmondta, hogy mindenképpen folytatni kell az ilyen kezdeményezést, ahol az igen tehetséges magyar együttesek kaphatnak bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget, hiszen mindenfajta tévés tehetségkutató versenyt láthatunk, ahol leginkább az egyéni énekesek kerülnek előtérbe. Talán egy-két év múlva azt is megérjük, hogy a csopaki versenyt is közvetíteni fogja a média – fogalmazott.
A zsűri külön emléklappal jutalmazta a különdíjasokat: a Watuei együttest, akik a legjobb saját szerzeményük alapján, a Fél 10 együttest, akit a legígéretesebb együttesnek tartottak, és az Arizona együttes harminc perces produkcióját a legszuggesztívebb produkciónak tartotta a grénium.
Az biztos, hogy az első három helyezettel találkozni fogunk Csopak legnagyobb nyári rendezvényein. És jövőre is folytatódni fog az országos verseny, hiszen a díjazás sem elhanyagolható.
A díjátadót követően a győztes együttes örömkoncertet tartott.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!