Balatonalmádi, Lovas és Csopak csatornahálózata is bővül

balaton.vehir.hu Forrás: DRV Zrt. 2021. 03. 27. 12:17

Három Veszprém megyei település – Balatonalmádi, Lovas és Csopak – eddig nem csatornázott településrészei és háztartásai kapcsolódhatnak most rá a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. bővülő szennyvízcsatorna-hálózatára. Az új csatornabekötéseknek köszönhetően az érintettek nemcsak a környék páratlan természeti kincseit, hanem saját pénztárcájukat is megóvhatják: a DRV ugyanis több mint 15 000 forint kedvezményt ad a közcsatorna-hálózatra most rácsatlakozóknak.

Három Balaton-felvidéki településen, Csopakon, Balatonalmádiban és Lovason is tovább bővül a csatornahálózat: a DRV Zrt. Balatonalmádi és Balatonfüredi Üzemvezetőségének területein újabb településrészek számára nyílik lehetőség a szennyvízcsatorna-hálózatra való rácsatlakozásra. A háztartások szennyvízhálózatba való bekötésével hosszú távon megoldható a szennyvíz ártalommentes elhelyezése, megszüntethető a talaj(víz) szennyezése, illetve az ivóvízbázisok veszélyeztetése. A fejlesztés a környező felszíni és felszín alatti vizek minőségének védelmét is szolgálja.

A közcsatornára rákötés azonban nemcsak a természeti környezet megóvása miatt fontos: a rákötésnek köszönhetően a felhasználók egészségesebb és komfortosabb lakókörnyezetben élhetnek, nem kell többé a vízhasználatból keletkező szennyvíz egyedi tisztításának, az egyedi vízgyűjtő ürítésének fáradságával és költségével, vagy a talajterhelési díj megfizetésével törődniük. Utóbbit egyébként az illetékes önkormányzat a helyi rendeletben meghatározottak szerint vetheti ki – ez az érintett települések esetében akár 3000 forinttal is magasabb lehet köbméterenként, mint a szennyvízelvezetés és -tisztítás díja. 

Aki most csatlakozik a szennyvízcsatorna-hálózathoz, az nemcsak a környezeti ártalmak csökkentéséhez járulhat hozzá, de több mint 15 000 forintot spórolhat: a csatornarákötéshez a kiépített hálózatok műszaki átadásának napjától 2021. június 30-ig ugyanis a DRV Zrt. kedvezményes szakfelügyeleti díjat is biztosít.

Azoknál az ingatlanoknál, ahol a szennyvízelvezető törzshálózat kiépítése során megépültek a bekötővezetékek (az ún. beállások), és a közműszolgáltatást lakossági felhasználó veszi igénybe, elegendő a https://www.vizcenter.hu/drv/nyomtatvanyok linken vagy az illetékes települési önkormányzatnál elérhető, Megrendelő ivóvíz-, csatornabekötés létesítésére nevű formanyomtatványt kitölteni, és a kedvezményes szakfelügyeleti díj befizetésének igazolásával együtt leadni a helyi önkormányzatnál.

Az érintett települések önkormányzatai:

·        Balatonalmádi: 8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.

·        Csopak: 8229 Csopak, Petőfi S. u. 2.

·        Lovas: 8228 Lovas, Fő u. 8. 

 

A DRV Zrt. a szennyvízbekötések szakfelügyeletét az illetékes önkormányzatoknál leadott bekötési igényléseket (megrendelőket) összegyűjtve, az általa meghatározott napokon végzi el.

A szakfelügyelet időpontjáról a felhasználókat a DRV Zrt. időpont-egyeztetés céljából előzetesen értesíti majd. 

A rákötések ösztönzése, illetve a szolgáltatás kedvezményes megrendelési lehetősége a KEHOP-2.1.7-19-2019-00009 azonosítószámú projekt keretében biztosított.


A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szennyvízcsatorna-rákötéssel kapcsolatos kisfilmjét erre a linkre kattintva tekinthetik meg.

 

A DRV Zrt.-ről

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) az ország területileg legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, amely 378 településen több mint 844 ezer ember ivóvízellátását biztosítja, továbbá 218 településen közel 625 ezer ember számára gondoskodik a szennyvíz elvezetéséről és tisztításáról. A többségi állami tulajdonú vállalat Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében szolgáltat.

 
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!