Balaton: elkezdődött…

balaton.vehir.hu 2014. 06. 14. 15:53

Szombaton délelőtt kezdődött el a zenekarok versenye Csopakon, két nap alatt 15 csapatnak kell harminc percet játszania a zsűri előtt.

Mint ahogyan arról hírportálunk korábban már beszámolt Csopak Község Önkormányzata meghirdette 2014-ben „Csopakra hangolva” zenekari versenyt, amelynek internetes szavazása tegnap zárult. Előzetesen 29 együttes jelentkezett, amelyből a zsűri előválogatását követően 15 zenekar kapott meghívást a szombati-vasárnapi megmérettetésre.

A szakmai zsűri elnöke Vikidál Gyula, tagjai még: Sári Attila zeneszerző, Dávid Roland Rot Art-díjas énekes, Németh Melinda újságíró Pichner György zenész, a zsűri tagjai még dr. Jámbor Eszter (szombaton), dr. Burján Jenőné (vasárnap), dr. Egyházy Gábor és László György Csopak TV.
Az együttesek nincsenek könnyű helyzetben, mert nagyon erős a mezőny – tájékoztatta hírportálunkat Burján Eszter szervező. Az együtteseknek a rövid zenekari beállást követően 30 percig kell játszaniuk a zsűri előtt.
Az időközben országossá duzzadt megmérettetésnek nagy a tétje, hiszen az első helyezett 400 ezer forintot vihet haza, míg a második és a harmadik egyformán 200-200 ezer forinttal gazdagodhat, ezen kívül fellépési lehetőséget kapnak a legnagyobb csopaki, nyári rendezvényeken. Ehhez még hozzájárul az első három helyezett részére 50-30 és 20 ezer forintnyi hangszervásárlási utalvány, valamint egy teljes hétvége ellátással mind a három helyezett együttes tagjai részére az idén megnyitott Csopaki Üdülőfalu és Kemping területén.
Ottjártunkor éppen a Funk Infection és a Sunday Best lépett fel. Eredményhirdetés vasárnap 18.00 órakor várható.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!