A tervek szerint elindulnak a Balatonon a menetrendi hajók húsvétkor

balaton.vehir.hu Forrás: origo Fotó: HIRLING BÁLINT - ORIGO 2021. 03. 11. 18:44

A vírushelyzet miatt a hagyományos hajózási szezonnyitó ünnep elmarad nagyszombaton, de a tervek szerint elindulnak a települések közötti hajójáratok és sétahajók a járványügyi előírások szigorú betartásával - nyilatkozta a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója arról is beszámolt, hogy a hajóflotta felkészítése megtörténik az induláshoz és a jelenleg ismert, a vírushelyzettel kapcsolatos kormányzati intézkedések alapján a cég kikötő-lánca is nyit a megszokott időben, április elején.

A hajózási szezonnyitó ünnep megtartásáról sem mondtak le,

 

AMENNYIBEN A VÍRUSHELYZET ALAKULÁSA MEGENGEDI, PÜNKÖSDKOR PÓTOLJÁK A JUBILEUMI, 175. SZEZONKEZDŐ ESEMÉNYT.

A szezon közeledtét jelzi az is, hogy a hajózási társaság által üzemeltetett balatoni komp menetrendje március 12-től, péntektől megváltozik. Az eddig óránként közlekedő járatok - az előre meghirdetett menetrend alapján - már 40 percenként járnak: Szántód felől 6.40 és 18.40 között, Tihany felől 7 és 19 óra között. A forgalomtól függően a járatokat sűrítik, akár folyamatos átkelést biztosítva az északi és déli part között - tájékoztatott a vezérigazgató.

 

https://www.origo.hu/utazas/20210311-tervek-szerint-elindulnak-a-balatonon-a-menetrendi-hajok-husvetkor.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!