Elindult a jelentkezés a Snétberger Programra

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2021. 02. 15. 17:33

2021. február 15., hétfő (MTI) - Elindult a jelentkezés a Snétberger Zenei Tehetség Központ 11. évfolyamára, ahol hatvan hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal kezdheti majd meg tanulmányait júniusban a Nemzeti Tehetség Központ felsőörsi központjában - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

 A járványhelyzet miatt idén online formában lehet elküldeni a bemutatkozó videókat a www.meghallgatunk.hu oldalon keresztül április 30-ig - közölte a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft.

    Olyan tehetséges, hangszeren játszó vagy énekes, elsősorban roma fiatalok jelentkezését várják, akik elmúltak 12 évesek, de még nem töltötték be a 22. életévüket.
    A programban elismert művészek és mentorok dolgoznak azon, hogy a diákok a tárgyi tudás mellé reális pályaképet, önismeretet és elérhető célokat kapjanak. A programban a kezdetek óta minden évben mintegy 60 hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal tökéletesítette zenei tudását.
    A közlemény idézi Würtz Csillát, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetőjét, aki azt közölte, hogy a kurzusra felvételt nyert diákoknak a képzés teljesen ingyenes. A 12 hetes dzsessz és klasszikus zenei képzést Felsőörsön tartják.
    Ebben az évben ünnepeli fennállásának tizedik évfordulóját a Snétberger Program. "A jubileumi év mérföldkő számunkra. 10 évvel ezelőtt egy olyan programot indítottunk el, amely a roma és hátrányos helyzetű fiatal tehetségek zenei képzésének jelentős változását hozta el. Reméljük, hogy a pandémia hamarosan elcsitul és nyáron egy különleges, kiemelkedő zenei koncerttel, méltóképpen tudjuk megünnepelni a jubileumot" - idézi a tájékoztató Snétberger Ferencet, a Snétberger Zenei Tehetség Központ zenei- és művészeti igazgatóját, a Snétberger Alapítvány Kuratóriumának elnökét.
    A Snétberger Program 10 éves működése alatt csaknem 800 jelentkezőt hallgattak meg, 300 diák végezte el kurzusokat és 100 órányi koncertet adtak évente.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!