A téli Balaton - Az éjszakai fagyoknak köszönhetően a héten beállhat a jég a Balatonon

balaton.vehir.hu Forrás: vizimentok.hu 2021. 01. 12. 14:19

Az elmúlt években, az enyhe teleknek köszönhetően ritkaságszámba ment a sportolható jég a Balatonon, ezért biztosan nagyon sokan alig várják már, hogy újra jégre léphessenek. Az óvatosság azonban nagyon fontos! Az, hogy beáll a jég, még nem jelenti azt, hogy alkalmas is a sportolásra vagy a szabadidő eltöltésére - Hívja fel a figyelmet honlapján a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

 Arról, hogy a jég megfelelő vastagságúra hízott-e már, soha ne magunk próbáljunk meggyőződni, hanem figyeljük az aktuális híradásokat és a helyi önkormányzatok által közzétett információkat. Amennyiben korcsolyázásra alkalmassá válik a jég, akkor a Balaton-parti önkormányzatok kijelölik az arra alkalmas területeket.


Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindig csak az arra kijelölt területeken lépjünk jégre! Azon kívül minden más jégfelület veszélyes lehet!

Amennyiben sportolásra alkalmassá válik a jég, akkor is vannak alapvető szabályok, amiket be kell tartanunk ahhoz, hogy biztonságban mozoghassunk a jégén. A biztonságunkat tovább növelhetjük, ha a jégen tartózkodás ideje alatt van nálunk jégszög.

A jégszög egy egyszerű önmentő eszköz, melynek segítségével egy esetleges beszakadás esetén könnyebb fixen megkapaszkodni a jégen és felhúzni magunkat a felszínre.

Ezt az egyszerű, de annál hasznosabb eszközt adományboltunkban is megvásárolhatják:
http://webshop.balatonhelp.hu/Jegszog

Ne legyünk türelmetlenek, ne kockáztassunk! Mindenképp várjuk meg, amíg alkalmas lesz a jég a szabadidős tevékenységek eltöltésére!
 

Jégszög
 
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!