A Balatoni Horgászrend változásai 2021-ben

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu Fotó: balatonihal.hu 2021. 01. 12. 22:16

Idén jelentős változások történtek a Balatoni és a Behúzós Horgászrend formai és tartalmi kialakításában, ezért az alábbi cikk minden balatoni horgász számára fontos olvasmány. Szokásainkhoz híven a változtatásokat pontról pontra felsoroljuk és meg is indokoljuk azokat - Tájékoztat honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Legnagyobb sajnálatunkra idén a koronavírus járvány második hulláma miatt nem rendeztük meg a szokásos Balatoni Horgászkonferenciát. Azonban a Balatoni Horgászrend és a Behúzós Horgászrend módosítási terveinket véleményezésre idén is megküldtük a Balaton körül érintett megyei szövetségeknek és horgász egyesületeknek, valamint a MOHOSZ-nak. Javaslataikat és észrevételeiket figyelembe vettük a bevezetett új szabályok kapcsán, így idén is voltak olyan pontok, amelyek a tervezethez képest végül nem kerültek véglegesítésre. 
Az alább becsatolt pdf fájl tartalmazza a 2021. évre érvényes Balatoni Horgászrend teljes szövegét. A dokumentumban pirossal jelöltük a Társaságunk által kezdeményezett és a fent leírt módon véleményeztetett változtatásokat. Zöld színnel pedig azokat a bővítményeket, valamint formai és strukturális változásokat jelöltük, amelyet a jogszabályi környezet változása, a MOHOSZ Országos Horgászrendjének bevezetése, valamint a HORINFO jegyértékesítő programra való átállás miatt vált szükségessé beépítenünk. Ezek nyomán a horgászrendbe bekerült több olyan információ és területi érvényességet érintő szabály, amelyek eddig a területi jegyeken, de nem a horgászrend részeként kaptak helyet. Mivel mindezek következtében a Balatoni Horgászrend terjedelme jelentősen megnőtt, az egyes területi jegyekhez a teljes horgászrendi szöveg helyett ún. horgászrendi kivonatot mellékeltünk, amelyben csak az adott jegyet váltó horgászra vonatkozó horgászrendi pontokat tüntettük fel (ahogyan erre a horgászrend bevezetőjében is felhívjuk a figyelmet). 
BALATONI_HORGASZREND_2021.pdf
További részletek a balatonihal.hu oldalon olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!