A balatoni „horgászinvázió” oka, hogy éledeznek a ragadozó halak

balaton.vehir.hu Forrás: M1, Magyar Nemzet 2020. 09. 13. 22:49

Egyre népszerűbb a horgászturizmus a Balatonnál. Ősszel a horgászok veszik birtokba a parti területeket, vannak hobbihorgászok, míg mások kihívást és sportértéket látnak a balatoni halak kifogásában.

 Szeptember első hetének végén több mint százhúsz fővárosi horgász költözött be a balatonszemesi Vadvirág kemping és üdülőfalu faházaiba. A déli parti kempingek közül a szemesi Vadvirág és a balatonberényi Berény naturista kemping is meghosszabbított nyitvatartással, szeptember végéig várja a csendes, késő nyári hangulat kedvelőit – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Vadászné Székely Orsolya, a Balatontourist Camping Kft. marketingvezetője. Vannak októberig nyitva tartó kempingek is: a révfülöpi Napfény kemping október 4-ig, a Füred kemping október 11-ig, a balatonakali Strand-Holiday október 18-ig várja a vendégeket.

Szeptemberben kiválóak a körülmények a halfogáshoz, az idő simogatóan meleg, a Balaton vize kezd lehűlni, a békés halak elkezdenek táplálkozni, és ezzel együtt a ragadozók is erősödnek – érvelt a szemesi és a többi balatoni kempingben is tapasztalható „horgászinvázió” mellett Balogh Tibor, a 38 egyesületet összefogó Balatoni Horgászszövetség elnöke a Magyar Nemzetnek.

Elmondása szerint a helyiek szívesen fogadják a fővárosból és az ország más részeiből érkező vendéghorgászokat, de elvárják tőlük, hogy ők is úgy üljenek ki a „leshelyre” mint a balatoniak, tehát tartsák be egymást közt az ajánlott védőtávolságot – ez horgászok között általában nem jelent gondot, mert általában tíz méter távolságra helyezkednek el egymástól.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!