Felajánlás a dunai kutató-mentéshez

balaton.vehir.hu Forrás: vizimentok.hu Fotó: vizimentok.hu 2019. 06. 04. 13:50

A VMSZ - Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata ÖTE és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat közösen felajánlást tett az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon keresztül a Terrorelhárítási Központnak.


Speciális búváraink és eszközeink készenlétben állnak arra az esetre, ha a jelenleg használt ipari búvár technikákkal nem megoldható a Hableány roncsának a felderítése. A két szervezet munkáját a Fővárosi Vízművek, valamint a Wein János Alapítvány is támogatja. Szakértőink részt vesznek a helyszíni irányítás egyeztetésein, valamint a búvár munkacsoport munkájában. A feladat nem egyszerű, hiszen számos tényező gátolja a víz alatti munkavégzést és a szakértők egyetértenek abban, hogy a beavatkozók biztonsága mindennél fontosabb. Minden jelenlévő szakember és minden szervezet közösen, szoros együttműködésben dolgozik azon, hogy a roncs mielőbbi kiemelése megtörténjen és az áldozatok földi maradványai végső nyughelyükre kerülhessenek.

 
 


Hétfőn 11 órakor a Belügyminisztérium által szervezett sajtótájékoztatón bővebben beszámoltak arról, hogy milyen lépések történtek eddig és mik várhatóak a következő napokban. A teljes munkafolyamat levezénylése a TEK kezében van. A TEK vezetője rendkívül profi módon irányítja, szervezi ezt a szerteágazó, sok és összetett feladatot magában foglaló helyzetet. A szakemberek külön munkacsoportokban látják el a szakterületükhöz tartozó feladatokat. Mindenki tudásának maximumával segít. Ezért kérjük a kéretlen vélemények, negatív hozzászólások mellőzését. Sokkal nagyobb szükség van most az együttérzésre, a drukkolásra, a támogatásra.

 

Forrás: vizimentok.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!