Biciklisekkel telt meg a Balaton-part a hétvégén

balaton.vehir.hu Forrás: hirado.hu 2019. 05. 20. 19:39

A „magyar tenger” kerékpárútjai háromezer bringással teltek meg szombaton. Ennyi kerékpáros vágott ugyanis neki a Balaton legnagyobb bringás túrájának, a már sok éve a biciklis idény első nagy eseményének számító McDonald’s BringaMánia Tour de Balatonnak. A kerékpározás élménye mellett sokan segítő szándékkal, nemes célt támogatva tekerték le az öt táv valamelyikét.

 „Öt táv, két keréken, minden korosztálynak” – volt a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton mottója, és valóban a lelkes hazai kerékpáros közösség minden korcsoportja képviseltette magát a háromezer résztvevő között. A legifjabb induló négyévesen vágott neki a 6 kilométeres bringatúrának, míg a szeniorok legidősebbike 78 évesen vállalkozott az egyik, éppen 78 kilométeres távra – olvasható az esemény sajtóközleményében.

McDonald's BringaMánia Tour de Balaton (Fotó: flickr)

(Fotó: Flickr)

A McDonald’s BringaMánia program és a Tour de Balaton legfőbb célja, hogy a kerékpározást, a mozgás örömét minden korosztály körében népszerűsítse, hogy minél többen élhessék át a közös bringázás élményét. Ezen belül is különösen fontosak a gyermekek – mint a legnyitottabb és legnagyobb mozgásigényű korosztály –, akikkel a biciklizésen keresztül könnyű megszerettetni az aktív életmódot.

A szervezők ezért minden évben úgy alakítják a programot, hogy az a családok igényeinek épp úgy megfeleljen, mint a komolyabb kihívásokra vágyók elvárásainak – tették hozzá.

A távok a kisgyermekeknek ideális 6 kilométeres Balaton XS túrától a teljes tavat megkerülő, 206 kilométer hosszú XL-es túráig terjedtek. A Tour de Balaton minden távja kellemes tempóban zajlott, lehetőséget nyújtva ezzel, hogy a biciklisek kiélvezzék a balatoni táj szépségét és a kellemes, napos időt.

A McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton idén is több rekordot megdöntött, a legnagyobb kihívást jelentő Balaton XL-es túrán például idén minden eddiginél többen, ezernégyszázan indultak el. Az idei évben a háromezer résztvevő a környezet védelme érdekében a rajtcsomagban kapott kulacsokba tölthette a frissítő italokat, kiváltva ezzel a frissítő pontokon korábban használt műanyag poharakat.

Az esemény mindemellett nemes célt is támogatott. Idén már kilenc bringás nagyköveti csapat indult el, hogy ezzel gyűjtsön támogatást az idén 25 éves Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány számára. A jótékonysági akcióban több mint 5 millió forint gyűlt össze, melyet a miskolci Ronald Ház megszépítésére fordítanak majd – írták.

Az alapítvány által működtetett apartmanházakban és kórházi szobákban térítésmentesen lakhatnak azok a családok, akiknek gyermeke otthonuktól távol, hosszan tartó kórházi kezelésben részesül. A gyógyulást a család közelsége nagyban elősegíti.

ÉRDEKES LEHET SZÁMODRA:

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!