Tűzoltósági kishajó a Balatonon, a Vízimentők tartottak képzést a legénységnek

balaton.vehir.hu Forrás: vizimentok.hu 2019. 04. 07. 21:37

A tűzoltók nemcsak a Balatonparton, de a vízen is jelen vannak. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság működtet egy hajót a Balatonfűzfői Tűzoltóparancsnokságon. Most a Vízimentők tartottak nekik képzést, hogy fejlesszék a hajózó tudásukat.

 Ez volt az első ilyen alkalom, műszaki, elméleti és hajós gyakorlati oktatással – mondta el Bagyó Sándor. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője hozzátette: reméli, hogy egyre hatékonyabb lesz a közös munkájuk. A cél, hogy a tűzoltók olyan professzionális hajósok legyenek, amilyen profi tűzoltók és katasztrófavédők.

 


A VMSZ, amely önkéntes tűzoltó egyesület is, hosszú ideje működik együtt a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal. Ennek a munkának a része, hogy azt, amit a Vízimentők tudnak a hajózásról átadják a tűzoltók hajózó egységének.


A tűzoltósági kishajó a balatonfűzfői régióban teljesít szolgálatot. Használni lehet katasztrófahelyzetben, rendezvénybiztosításhoz, de akár árvíz esetén átirányítható Magyarország más részeire is. Mint Bagyó Sándor a vizimentok.hu-nak kiemelte: a szezonon kívüli időszakban biztos hátteret jelent a tűzoltósági kishajó, hiszen a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan szolgálatban vannak, így rendkívüli helyzetben, akár télen is, bármikor bevethetők a Balaton vizén, a fűzfői régióban.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!