Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület: Egy mindenkiért, mindenki egyért!

balaton.vehir.hu 2019. 03. 18. 14:12

Aki betársul a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesületbe, egyből öt település - Felsőörs, Alsóörs, Lovas, Paloznak és Csopak – kínálatában jelenik meg. Az egyesület honlapján (www.balatonriviera.hu), kiadványainkban és munkatársainknál egy helyen minden információ megtalálható a tagságról és erről a sokszínű, gyönyörű vidékről.

 

Így együtt, összefogásban, egyedi élményeket kínálhatunk a turistáknak: a szálláshelyek széles palettáját, sportos kihívásokat, szabadidős és gasztronómiai élményeket. Aki nyugalomra vágyik, számára is vannak ötleteink, ugyanakkor az adrenalinvadászok is találnak megfelelő programokat nálunk.

Az egyesület fő célja Alsóörs, Csopak, Felsőörs, Lovas, Paloznak községek közigazgatási területén támogatni a turisztikai vállalkozások tevékenységét, ellátni az idegenforgalomban érintett személyek és cégek érdekképviseletét, közös marketing feladatait, összehangolni e gazdasági szereplők tevékenységét, fejleszteni a térségben meglévő turisztikai termékek kínálatát. Ennek a célnak érdekében az egyesület vállalja és ellátja a részes települések turisztikai marketingmunkáját, az egységes arculat kialakítását, működteti információs irodáit és a közös értékesítési rendszert. Alsóörsön éves nyitva tartassál, Csopakon szezonálisan üzemelnek Turisztikai Információs Irodáink, a kettőben együttesen, éves szinten több mint 45.000 látogatót szolgálunk ki, tájékoztatunk a látnivalókról, szálláshelyekről, az egyesületi tagok szolgáltatásairól, értékesítünk vonatjegyet, színház- és koncertjegyet, horgászjegyet, helyi kézművesek termékeit, stb.

Szakmai tevékenységeink között kiemelt feladat az egységes marketingre való törekvés, melynek révén az egyesület több kiadványt jelentet meg rendszeresen, valamint turisztikai honlapot, Facebook oldalt üzemeltet. Az egyesület rendszeresen megjelenik utazási vásárokon, számos marketing kampányt bonyolít le. Tavasszal és ősszel rendezvények szervezésével részt veszünk a Nyitott Balaton akcióban, melynek célja a térség nyári szezonon kívüli látogatottságának és a vendégéjszakák számának növelése. Ezek eredményeként a Balaton Riviéra, mint márka és a desztinációt alkotó települések neve, már egyre ismertebb.

A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület szolgáltatásait tagként a belépési nyilatkozat aláírásával lehet igénybe venni, személyesen az alsóörsi Tourinform Irodában (Vasút u. 3., és telefon: 70/3718501, info@balatonriviera.hu). Az éves tagdíj szimbolikus, ezért cserébe tagunk felkerül a honlapunkra, szállásadóként bekerül az internetes szálláshelyközvetítésbe, szolgáltatóként tevékenységét kínáljuk a vendégeknek.

A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület része a Balaton Best térségnek, ami Balatonalmádi, Tihany, Veszprém háromszögében (de Eplényben, Herenden is) kínál kedvezményeket a vendégeknek. A Best-kártyát szállásadó partnereinken keresztül vehetik igénybe a vendégek, szolgáltató partnereink kedvezményt adóként csatlakozhatnak a rendszerhez. Az igénybe vehető Best-kártya kedvezmények közül legjelentősebb a 40-100%-os strandbelépő, és az ingyenes térségi közlekedés a buszjáratokon, valamint 50%-os kedvezmény a MÁV vonatain. A Best-kedvezmény igénybe vehető továbbá a térség kulturális rendezvényein, éttermekben, kölcsönzőkben, vitorlázás alkalmával, kalandparkokban, Eplényben, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park látogatóhelyein stb.

Várunk tehát minden turizmusban érdekelt személyt, céget, civil szervezetet, csatlakozzon hozzánk, hogy együtt építsük a térség kínálatát, közösen dolgozzuk ki és valósítsuk meg az „életre szóló élményt”, amiért a vendég a Balaton Riviérájára érkezik, amiről mesélni fog másoknak is, ami kihagyhatatlan.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!