Torkos Csütörtök a Balatonnál, Budapesten és Kőszegen

balaton.vehir.hu 2019. 02. 27. 09:58

A Balatontipp.hu régiós híroldal az idén harmadik alkalommal hirdette meg és szervezi a Torkos Csütörtök kedvezményes gasztronómiai programot. Tíz nappal az akció tervezett időpontja, március 7-e előtt 15 balatoni, két fővárosi és egy kőszegi étterem közül választhatnak vendégek. A kínálat a következő napokban tovább bővülhet.

 A farsangot záró gasztronómiai programot a Magyar Turizmus Zrt. indította el 2006-ban. Állandó időpontjaként a hamvazó szerdát követtő csütörtököt jelölték meg, ami az idén március 7-ére esik. A program népszerűségét jelzi, hogy volt olyan év, amikor 1300 üzlet csatlakozott az akcióhoz. A nemzeti turisztikai marketinget szervező cég átalakulása miatt 2016 után gazdátlanná vált az ügy. 

Balatoni harcsapaprikás (Fotó: balaton.vehir.hu/Archív)

Mivel a vendéglősök és a vendégek körében is érezhető igény volt rá továbbra is, szerkesztőségünk saját költségén magára vállalta a szervezést, kommunikációs munkát a balatoni régióban az elmúlt években. 2017-ben 18, 2018-ban 33 vendéglátóhely kapcsolódott be az akcióba. 

A vendéglősöktől kapott visszajelzések szerint az idén is sokkal többen szerettek volna csatlakozni, de az egyre jobban érzékelhető szakember- illetve munkaerőhiány miatt sokan nem tudják vállalni a rendkívüli forgalommal járó terhelést. A közvetlen tóparton így is tíz jelentős település tizenkét vendéglátóhelyén, további három, a balatoni régióhoz, illetve a borrégióhoz tartozó helyen várják a vendégeket kedvezményesen.
Mivel az akciónak az ország más részein sem akadt gazdája, szívesen fogadtuk két népszerű fővárosi és egy kőszegi étterem csatlakozását is az akcióhoz.

Az alapvető kikötésünk az volt, hogy a csatlakozó üzleteknek a Torkos Csütörtökön legalább 33 százalék kedvezményt kell adni az ételek árából. Az esetleges további kedvezmények már az üzlet szabad döntésén múlnak.
Az éttermek közül háromban minden termékre - ételekre és italokra is - 50 százalékos kedvezményt adnak, egy üzletben az ételeket 50, az italokat 25 százalékkal lehet olcsóbban kapni, egy másikban pedig 33 százalék a kedvezmény ételekre italokra egyaránt. A többi csatlakozó helyen 33-50 százalék közötti engedménnyel kínálják majd az ételeket a Torkos Csütörtökön.

Az akcióról további részleteket a https://www.balatontipp.hu/balatoni_hirek/torkos-csutortok-2019-itt-a-lista-a-kedvezmenyt-kinalo-vendeglatohelyekrol/ címen elérhető oldalon és az egyes üzletek innen nyíló lapjain találnak.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!