Győzelmi tortát bontanak a Balaton partján

balaton.vehir.hu Forrás: Éskovács Péter 2018. 06. 12. 19:41

Fucsovics Márton teniszező eredményei komoly hatással vannak a gyerekekre is. Egyre többen ragadnak ütőt a jó példa láttán. A megnövekedett érdeklődés miatt, most a Magyar Tenisz Szövetség egy figyelemfelhívó akciót indított, amelynek egyik állomása a Balaton.

 szövetség most 36 helyszínen szervez ünnepséget a sportoló tiszteletére. 36 helyszínen, 36 tortát bontanak fel.  A teniszlabda alakját formázó győzelmi tortát a sport iránt érdeklődő gyerekek fogyaszthatják el. Az ilyen győzelmi torták elfogyasztása egyébként nem ritka a tenisz világában. Serena Williams például hatalmas tortával ünnepelte korábban hétszázadik győzelmét a Miami Openen.

Az első Fucsovics - tortát Siófokon, a Nemzeti Regattán fogyaszthatták el a gyerekek. Itt Füred Kapitány, a balatoni mesehős segítségével, saját süteményeket is készíthettek, amelyek tetejét üzenetekkel is díszíthették. Az édes üzenetekről készült fotókat eljuttatják a teniszezőnek is. Hasonló tortát bontanak majd Balatonalmádiban, Balatonszárszón és Tihanyban is.

 

Magyarországon egyébként nem csak győzelmi tortával ünneplik a sikereket. A teniszt népszerűsítő akció keretén belül, turisztikai szervezeteknek is eljuttatják  a "Magyar Teniszpályák Képes Lexikona" című könyvet, amely 649 hazai településen 2211 pályát ajánl a sport szerelmeseinek.

 

Nem csupán a szövetség által nyilvántartott teniszklubokat veszi sorba a könyv, hanem az önkormányzati és iskolai pályákat, kertek végén megbúvó magánépítésű "birtokokat", a panziók, szállodák wellness-kínálatának részeként üzemelő játéktereket. Néhányszáz-fős kis településeken, hegyek között eldugott üdülőfalvakban, az Alföld tanyavilágának közepén, az ország tetején, a Mátra csúcsainak közelében egyaránt lehet teniszezni, az Őrségtől a hajdúsági strandokig ezernyi kínálatra hívja fel a figyelmet a szép album. Kedvet kapunk a kirándulásra, arra, hogy üzleti útjainkra, családi kiruccanásainkra mindig vigyünk magunkkal teniszütőt, hiszen Röjtökmuzsajtól Hévízig, Csokvaománytól Füzesgyarmatig szerte az országban oly sok szép helyen lehet teniszezni. Tessék kézbe venni a könyvet, s útra kelni!- mondta a könyvvel kapcsolatban Richter Attila, az MTSZ főtitkára.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!