Balatoni Programajánló - Helló tavasz, helló hosszú hétvégék!

balaton.vehir.hu Forrás: Budavári Dóra 2018. 03. 15. 12:06

Már tavaszi színe van a Balatonnak, olvadoznak az utolsó jégtáblák és kezd virágozni a mandula: megállíthatatlanul jön a jó idő.

 Az idei tavasz, sőt, az idei év nem kicsit bővelkedik hosszú hétvégékben, és ez kedvez a balatoni programoknak is: 3-4 napra leruccanni már azoknak is "megéri", akik nehezebben mozdulnak: van idő a megérkezésre, körülnézésre, sőt, még programokba is bele lehet vágni. Tudják ezt a Balatonon is, ezért egyre bővül a kihagyhatatlan tavaszi programok listája. Most hétvégén például bevállalhatunk egy angolszász ebédet a Lavender Teraszon, lazulhatunk Paloznakon a DJ a szőlőben buliján. 24-én újra birtokkonyha: a Márga bisztró és a Szent Donát Birtok Gere Attila Pincészetét látja vendégül. És bár május messzinek tűnik, mindjárt itt van: a május elsejei hosszú hétvégén a Gastro-Hack-es srácok teszik tiszteletüket a Pláne Badacsony borteraszon, hogy felforgassák a teraszt. - A programok folyamatosan bővülnek majd ezentúl a levelekben:)

- Angolszász hosszú hétvége Pálinkás Zsolt séffel - LAVENDER TERASZ / BALATONVILÁGOS - Március 16-17-18.

A wagyu steakekről, hangulatos belső udvaráról, ételallergiásoknak is elérhető fogásairól és kemencés pizzáiról híres Lavender terasz egyik nagy előnye, hogy 1 órás útra van Budapesttől, mégis kiszakít a városi forgatagból. Az autópálya lejárótól 5 percre télen-nyáron nyitva vannak, és a Pálinkás Zsolt vezette konyha folyton új ötletekkel áll elő.
Havi egy hétvégét a "NEMZETEK KONYHÁJA" sorozatnak szentelnek, március 16-17-18-án így, a Szent Patrik nap miatt (március 17.) az angolszász konyha kerül sorra. A három fogásos ételsor fogásai külön külön is választhatók, és ha szerencsénk van, már a teraszon almás pitézhetünk.
Póréhagyma krémleves & gomba chips
- Surf & Turf Lavender Módra ( zöld fűszeres morzsában sült bárány borda, fish & chips, pásztor pite)
- Almás pite & vanília fagylalt

 

DJ a szőlőben II LAZULÁS - HOMOLA BORTERASZ / CSOPAK - Március 17.
100% lazulás, 100% Balaton! Március van, ami szerintünk már tavasz, akkor is, ha esik, ha fúj, így mindenképp van mit ünnepelni! Ha ez nem lenne elég indok, hogy a hosszú hétvégét a Balatonon, a szombatot pedig a Homola Borteraszon töltsétek, akkor íme még egy kiváló érv:
Itt vannak a 2017-es 100% borok, már sorakoznak a polcokon. Lehet újra koccintani a 100% Balatonnal a közelgő nyárra, a 100% Rizlinggel a hosszú hétvégére, a 100% Szürkével a pihenésre és jókedvre, a friss Homola Roséval pedig a barátokra. 
A márciusi buli ráérős lesz, amolyan együtt lazulós. Laza kezdéssel, remélhetőleg napsütéssel, először friss borokkal, aztán, még az is lehet, hogy pálinkával. A hosszú hétvége 3. napjára érkezzetek meg Paloznakra!
Időpont: Március 17. 14:00-22:00


#birtokkonyha a Márga bisztróban: Szent Donát Birtok & Gere Attila Pincészete - CSOPAK -Március 24. 
A #birtokkonyha sorozat keretében a Szent Donát Birtok és a Márga bisztró tökéletes párosa ez úttal Gere Andival és Kozma Szabolccsal, a Mandula séfjével tart közös birtokvacsorát.
A rendezvényen debütál a Szent Donát két új 2016-os Kódex dűlőbora, valamint a 2015-ös Gere Kopár is. Emellett a Mandulán kívül először lesz kóstolható a 2012-es Solus-hoz készült Solus desszert, valamint Kozma Szabolcs séf saját készítésű sajtja.
Helyszín: Szent Donát Birtok - Márga bisztró
Időpont: március 24. szombat 18:00
Asztalfoglalás: 06209281181
Event és részletek a Facebokon!
Menü:
Welcome - Szent Donát Csopak 2016 Hegybor
1. Füstölt süllőpofa, fogas filé, kaviár, fekete gyökér / Szent Donát Slikker dűlőválogatás olaszrizling 2016
2. Galamb, szélesmetélt, glasszírozott zöldségek / Szent Donát - Szent Donát parcella válogatás olaszrizling 2016
3. Libamájas "hurka" ropogós, kelvirág textúrák, vászolyi sajtfondü / Szent Donát Magma Kékfrankos 2015 & Gere - Kékfrankos 2016
4. Vaddisznó "osso bucco", tarlórépa, retek, cékla, súfnudli / Gere Ördögárok Cabernet Franc 2015
5. Kozma Szabolcs sajtja / Gere Kopár 2015
6. Solus desszert - dohány, étcsokoládé, sós karamell, gesztenye
Gere Solus Merlot 2012

 

Szóval ahogy ők mondanák:
Hölgyek, urak! 
Itten kérem szépen őrület lesz.

Gastro-Hack utazócirkusza a május elsejei hosszú hétvégére nagy dérrel-durral lefékez a Badacsony lábánál és letáborozik a Pláne Badacsony borteraszon. Ennek eredményeképpen pedig füst lengi be a teraszt, nem is akármilyen. 
A fiúk pillanatokon belül olyan eszközöket fognak majd munkára, hogy a hús adja a másikat.
Richard Nemeth beáll a pultba, hogy a legjobb badacsonyi borokat töltse, Czinege úr közben húsokat füstöl, sajtot grillez, consommét készít, a Pinter meg mindezt lefotózza. És persze a borterasz tulajdonosa, Tóth Ádám megmutatja a Badacsony legjavát. Szóval varázsolnak majd mindannyian.
Ez a pár nap a tökéletes alkalom a ráérős hedonizmusra. Reméljük, a Nap is kisüt majd hozzá!
Szóval éljen május elseje, pláne a borok és a húsok!
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!