Balaton: 21 hajóval megalakult a hazai Cruiser flotta!

balaton.vehir.hu Forrás: compassmagazin.hu/bi 2018. 02. 08. 15:45

A nagy-szériában gyártott túrahajók versenyosztálya Cruiser elnevezéssel jött létre február 7-én a flotta alakuló közgyűlésén.

 Jelentős érdeklődés mellett és a nagyobb hajógyárak képviseleteinek támogatásával alakult meg a hazai Cruiser hajóosztály. A nagyszériában, egységes tervek alapján gyártott, egyárbocos, alumínium rudazattal szerelt, 4000 kg minimális súllyal rendelkező, 8200-11400 mm vízvonal mérettartományba tartozó, 96-106 közötti yardstick előnyszámmal rendelkező túrahajók balatoni flottája február 7-én Budapesten 21 hajó részvételével jött létre.

Fotó: compassmagazin.hu

Az alakuló flottaértekezlet elfogadta a hajóosztály Szervezeti és Működési Szabályzatát valamint a Technikai Szabályzatát, megválasztotta a flottakapitányt, az elnökségi tagokat és a flottafelmérőt. A közgyűlés döntött a hajó regisztráció és felmérés rendjéről, a ranglistaversenyekről, a flottabajnokság időpontjáról és helyszínéről valamint a kapcsolattartás és a külső illetve belső kommunikáció rendszeréről.

Az újonnan alakult flotta elnöksége kezdeményezi a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségénél a Cruiser hajóosztály státuszának nyilvántartásba vételét továbbá megállapodásokat köt a ranglista versenyeinek rendezőivel a flotta önálló értékeléséről. A vezetőség előkészíti a flottabajnokság lebonyolításának feltételeit.

A flottához csatlakozni kívánók továbbra is az info@compassmagazin.hu címen jelentkezhetnek.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!