Ismét megrendezik a polgármesterek fogathajtó versenyét a Balatonnál

Rakonczai Imre és Szűcs Judith lesznek a sztárvendégek a Lovasi napokon

balaton.vehir.hu 2017. 06. 27. 17:19

Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a településen a falunapokat. Lesznek lovas- és gyerekprogramok, valamint könnyűzenei koncertek.

Június 30-án kezdődnek a Lovasi napok. A szervezők igyekeztek valamennyi korosztályt megszólítani. Mint minden évben, idén is a Nagy Gyula Galériában kezdődik a programsorozat, ahol a Siófok-Térségi Helyi Érték Egyesület amatőr művészeinek a kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. Este hét órától a Millenniumi Park ad otthont a további eseményeknek. Az ünnepélyes megnyitó előtt a füredi Acro Dance műsora lesz, majd fellép Rakonczai Imre, az este pedig utcabállal zárul.
Másnap a kulináris élvezeteknek is lehet majd hódolni, kiderül, hogy kinek a pörköltje lesz a legfinomabb. Délelőtt népi játékok, arcfestés és légvár várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt, miközben a környék polgármesterei és alpolgármesterei izgatottan várják a megmérettetést. –Ötödik alkalommal rendezzük meg a lovas akadálypályán a fogathajtó versenyt. Ez az esemény kuriózumnak számít az országban, hiszen nincs tudomásunk arról, hogy bárhol is felülnének a bakra a települések vezetői. A címvédés eddig senkinek sem sikerült, kíváncsian várjuk, hogy Fábry Szabolcs Nagyvázsony polgármestere vajon győzedelmeskedik. Idén is elsajátíthatják a gyerekek és a felnőttek a kovács- és fazekasmesterség alapjait, valamint a nemezelést. Igyekeztünk olyan árusokat meghívni, akik értéket képviselnek – tájékoztatta hírportálunkat Ferenczy Gáborné polgármester.
Az Eldobogó Lovarda lovasbemutatója után a nagyszínpadon folytatódnak az események. Fellép az Alsóörsi Sirály Népdalkör, a Csopak Táncegyüttes, Porzsolt Éva és Zayzon Csaba színművészek, akik operett slágereket adnak elő, majd a Blackjack Duó örökzöld dallamait hallhatja a nagyérdemű. A nap sztárvendége Szűcs Judith lesz, aki az 1972-es Ki mit tud?-on tűnt fel. A falunapok a Sasi Duó zenekarral fejeződik be.

További részletek a www.lovas.hu oldalon olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!