Világhírű bajnokokkal jelentették be a 35. Lidl Balaton-átúszást

balaton.vehir.hu Forrás: Budapest Sportiroda Fotó: Róth Tamás 2017. 06. 14. 19:51

A Hotel Aquincumban tartott sajtótájékoztatón világhírű sportolókkal, Risztov Éva olimpiai bajnok úszóval, Mányoki Attila óceán átúszóval, és Erdei Zsolt korábbi profi ökölvívó világbajnokkal jelentették be az idei 35. Lidl Balaton-átúszást. A szervezők a július 1-jei próbatételre sok ezer indulót várnak, akik az 5200 méteres távot biztonságos körülmények között teszik meg. Magyarország első számú és hagyományosan legnépszerűbb nyíltvízi szabadidős sporteseményének a Lidl Magyarország lett a főtámogatója.

 

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a 35. Lidl Balaton-átúszás fővédnöke Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár lett. „A hazánkban ikonikusnak mondható Balaton-átúszás összhangban áll a kormány azon szándékával, hogy egyre többen válasszák az aktív ki kapcsolódást, sportolást, beleértve a fiatalokat és a gyermekes családokat is” – hangsúlyozta Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, egykori világ- és Európa-bajnok öttusázó.

Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős államtitkár

Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy az átúszás az Olimpiai Ötpróba eseménysorozat része.

„A MÁV-START Zrt.-nek köszönhetően az eseményre a regisztrált próbázók féláron utazhatnak a helyszínre. Csupán annyi a teendő, hogy a nevező megváltja a menettérti jegyét a rendezvény helyszínére, ahol a szervezők ellátják Ötpróba-pecsétjükkel a menetjegyet – ezáltal díjmentessé válik a visszautazás.”
(További info: https://www.olimpiaiotproba.hu/hirek/11)

Risztov Éva Sárfalvi Péter EMMI Nemzeti utánpótlás nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár

A nyíltvízi úszás olimpiai bajnoka Risztov Éva, a Lidl kampánynagyköveteként a felkészülési időszakban profi tanácsokkal látja el az úszókat.: „A sport és egészséges táplálkozás elkötelezett támogatójaként örömömre szolgál, hogy ezt az üzenetet a Lidl Magyarország támogatásával még több emberhez juttathatom el” – mondta a bajnoknő. Risztov Éva (aki az eddigi átúszások történetében a legjobb női időt úszta 59:27) mellett Mányoki Attila, aki az úszás történetének hatodik legjobb idejével úszta át idén a Cook-szorost és Erdei Zsolt, többszörös Balaton-átúszó, profi ökölvívó világbajnok is arra buzdít mindenkit, hogy próbálja ki magát a nyíltvízen, de csak olyanok jelentkezzenek, akik felkészültek a próbára. Erdei Zsolt: „Mindenkinek nagyon javaslom a próbát, de csak akkor, ha megfelelően felkészült, mer t az 5,2 km nagyon hosszú tud lenni.„ Mányoki bejelentette, hogy az óceánok után idén visszatér a Balatonhoz és Illés Fanni paralimpikon úszóval együtt, közösen teljesítik a távot.

Tőzsér Judit Lidl Vállalati kommunikációs vezető Risztov Éva Lidl nagykövet olimpiai bajnok úszó

Az amatőr és profi sportolókat is megmozgató 35. Lidl Balaton-átúszást idén július 1-jén szervezik meg. A kihívásra vállalkozók Révfülöpnél szállnak vízbe, s teszik meg az 5,2 kilométeres távot Balatonboglárig, ahol számos programmal várja őket és családtagjaikat, barátaikat a Lidl Magyarország. A vállalat, mint az esemény névadó szponzora preventív és edukációs célú programokkal várja az érdeklődőket kortól és nemtől függetlenül. „Fontosnak tartjuk, hogy olyan sportesemény támogatói legyünk, amely összhangban áll vállalati értékeinkkel. A rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás fontosságát már a legkisebbeknél is tudatosítani kell, így a 35. Lidl Balaton-átúszásra olyan programokkal is készülünk, amik szórakoztató formában tanítják meg mindezt a gyerekeknek is” – mondta el Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Az úszók biztonságára a mintegy 140-150 vitorlásból, kishajóból és motorcsónakból kialakított úszófolyosó felügyel, s a mellette cirkáló vízirendőrök folyamatosan figyelik és ellenőrzik az úszókat. Akiknek esetleg valamilyen gondjuk támad, azok bármelyik egységtől kérhetnek segítséget. „Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a résztvevők közel mindegyike teljesíti a távot kisebb-nagyobb pihenésekkel. A 35. Lidl Balaton-átúszás az egyik legbiztonságosabb módja a nyíltvízi úszás kipróbálásának” – mondta el Máth István, a Budapesti Sportiroda ügyvezetője.

A 35. Lidl Balaton-átúszásra az előnevezés már elindult (www.balaton-atuszas.hu), az online jelentkezés mellett azonban a helyszínen is lehetőség lesz a regisztrációra. A részvétel feltétele az egy hónapnál nem régebbi vagy a helyszínen kiállított orvosi igazolás.

Mányoki Attila óceán úszó

Erdei Zsolt, Risztov Éva és Mányoki Attila

Fotók: Róth Tamás

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!