Az idei Steib egyetlen századmásodperccel verte a tavaly Steibet a 193,3 km-en!

balaton.vehir.hu Forrás: BSI/Dobor Dezső 2017. 03. 26. 18:11

Megérkezett a Balaton és FélBalaton Szupermaraton mezőnye a siófoki célba, véget ért a jubileumi 10. tókerülő verseny, melyre közel 2500 futó nevezése érkezett be, köztük 100 külföldi is. Az utolsó versenynap eredményei okoztak néhány apróbb meglepetést, de az összetett verseny élén érdemi változás már nem történt.

Vasárnap a mezőnynek a Balatonfüred-Siófok közötti 49,7 km-es távot kellett megtennie. Az útvonal egy enyhe emelkedővel és erős széllel indult, utóbbi mindvégig kitartott. Siófokon, a célhelyszínnel szomszédos partszakaszon viharos széllel kellett megküzdeniük a futóknak.

A virtuális célszalagot a 4. napon is a Sashegyi Gepárdok csapata szakította át. Annak ellenére, hogy a csapatok az egyéni indulók rajtidejéhez képest fél órával később rajtoltak el Balatonfüredről, a Gepárdok befutó embere érkezett meg először Siófokra. A csapat a 193, 3 km-es távot 11:36.25 alatt teljesítette, azaz idén nem sikerült a 11 és fél órán belüli célbaérkezés.

Steib Péter, a korábbi napok leggyorsabb egyéni versenyzője vasárnap a 2. helyen ért célba (3:45:17), Peyer Zoltán 3:43:18-as idővel előzte meg őt. Az összetett egyéni verseny sorrendje azonban nem változott, a Balaton Szupermaraton leggyorsabb egyéni versenyzője Steib Péter lett, a 193,3 km-es, négynapos távot 13:51:36 alatt futotta le. Tavalyi eredményétől egy fél hajszálnyival maradt el, mert az 13:51.37 volt! Stieb a verseny 10 éves történetében most ötödször végzett az élen! Az összetett versenyben a második Peyer Zoltán, a harmadik Csécsei Zoltán.

Az egyéni versenyben a nőknél Molnár Gitta megint elsőként ért a célba, ezzel mind a négy napon ő volt a leggyorsabb hölgy és sikerült neki 16 órán belül abszolválni a távot! (Összideje: 15:59.39) A 4. napi sorrend megegyezik az összetett v erseny végeredményével, Molnár Gitta után a második hely dr. Kovács Éváé lett, a dobogó harmadik fokára pedig Simon Edina állhat fel.

A női csapatok legjobbika a Szilvás Süti és Tündérek lett, a második helyen a Balaton-felvidéki NPI végzett, a harmadik hely pedig a Megint Összefutottunk csapaté.

A FélBalaton Szupermaraton egyéni férfi mezőnyében ma is Roskovics Miklós lett az első, 3:53:25 alatt ért át Balatonfüredről Siófokra. Ennek a távnak az összetett versenyét is ő nyerte.

A FélBalaton Szupermaraton női mezőnyében mindkét napon Maráz Zsuzsa lett a leggyorsabb, így az összetett verseny elsősége is az övé.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!