Vízimentő diákokat keresnek nyárra

balaton.vehir.hu Forrás: kanizsaujsag.hu 2011. 05. 02. 18:07

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata idén is biztosít nyári munkalehetőséget a balatoni strandokon.

Azoknak a fiataloknak, akik szeretnék a nyár egy részét valamely balatoni strandon, felelősségteljes munka végzésével eltölteni. Az egyre csökkenő diákmunka paletta egy biztos pontja továbbra is a VMSZ, mely folyamatosan indítja tanfolyamait. Ezen tanfolyamok sikeres vizsgával befejezett elvégzése a munka végzésének szükséges feltétele.

A zömmel Zánkán zajló, 9 napos (bentlakásos) tanfolyamok jelentkezési feltételei: min. betöltött 16 év (munkavállaláshoz min. 18 év), min. befejezett 8 általános iskola, jó úszástudás és vízbiztonság, min. 20 m víz alatt úszás.

vizimentok.hu/hu/tanfolyamok/vizimento-tanfolyam/61/

Az elméleti és gyakorlati képzésen többek között a vízek veszélyei, megelőzés, fürdési szabályok, önmentés, közvetlen társmentés, eszközös társmenté és az újraélesztés ismereteit sajátítják el a hallgatók. A tanfolyamon a fizikai erőnlét is komoly hangsúlyt kap, hiszen a 9 nap végére a részt vevőknek 400 méter kell tudni úszniuk különféle úszásnemekben 8 perc alatt, majd 200 métert ruhában 7 perc alatt, és még 20 méter egy levegővel víz alatt. A tanfolyam végén minderről vizsgán kell bizonyságot adni, ahol a fentieken túl még egy kombinált mentési feladatot is végre kell hajtani és az újraélesztés tudományát is be kell mutatni a vizsgázónak.

Fontos tudni azt is, hogy a VMSZ-nél csak érvényes vizsgával rendelkező vízimentők végezhetnek munkát! Ez azt jelenti, hogy azok, akik korábban szereztek képesítést, a munkába állás előtt újra kell igazolniuk, hogy elméletben és gyakorlatban, valamint fizikailag is alkalmasak a feladat ellátására!

A tanfolyamról és a vizsgáról további részletek találhatók ezen a linken:

vizimentok.hu/hu/tanfolyamok/vizimento-tanfolyam/61/

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!