Szilveszteri frizurák

balaton.vehir.hu 2015. 12. 28. 20:51

Szilveszter közeledtével a fodrászatok szinte tömve vannak a szépülni vágyó hölgyekkel. Ilyenkor valahogy merészebbek a ruhák, a sminkek és a frizurák is. Molnár Orsi hajhosszabbító fodrász és Brányi Anita fodrász segített nekünk abban, hogy a Balaton környékén szilveszteri bálba, mulatságba, házibuliba induló hölgyek milyen bulizós frizurákat készíthetnek házilag vagy profi fodrász segítségével.

A házilag készített frizurák közül a legnagyobb kedvenc és az idei sláger, a fonás. A legegyszerűbbtől a különlegesig, mindegyik hódít. Gyorsan elkészíthetőek, kímélik a hajat és a buli után kibontva nem kell azonnal hajat mosni, hogy a sok lakk és zselé, ami összefogta a frizurát egy csomóvá tette, azonnal megmosni kelljen. A fonott frizura nőies, szexi, kényelmes viselet, és amikor elkezd esetleg szétesni, akkor is mutatós.

A fiatalok nagy kedvence a sima, egyenesre vasalt haj. Ez viszont nagyon igénybe veszi a hajat. Ehhez a JOICO ápoló eljárását javasolja a fodrász, mely a vasalt hajat regenerálja.

Profi fodrász viszont már mindenképpen kelleni fog a még mindig nagyon hódító ombre hajfestéshez. Ma már nem csak a fejtető sötét, a hajvég pedig egyre világosodik, hanem ennek a fordított változata is nagy kedvenc. A legújabb ombre festés már üveglapon készül, nagyon aprólékos munkával, ügyes és hozzáértő kezek alatt. Minél hosszabb egy hölgy haja, annál jobban mutat az ombre festés.

Vannak a Tressz, vagyis a csatolható póthajak. Ezeket elsősorban esküvőkön szeretik „bevetni” a menyasszonyok, de egy szilveszteri bulin is nagyon mutatósak. A partiról hazaérve pedig csak ki kell venni a hajból, és egy következő alkalomig betenni a fiókba.

Aki egy kicsit nyitottabb és vagányabb ajánljuk az „egyéjszakás” teljes fejparókákat, amelyek kifejezetten alkalmiak. A kivitelezésük ma már annyira profi, hogy szakavatott szemek tudják csak megállapítani, nem valódi. A szilveszter a bolondozás éjszakája, miért ne próbálhatnánk ki akár egy teljesen más frizurát, és hozzá egy vadabb sminket. A hosszúhajból lehet rövid és a nagyon rövid is lehet akár derékig érő, még ha csak egy éjszakára is. A paróka megvédi a saját hajat, nem roncsolódik, nem törik, nem szárad. A parókával pedig azt csinálunk, amit csak akarunk, mert szinte ugyanúgy festhető, csillámozható, göndöríthető, mintha igazi lenne.

Végül, de nem utolsó sorban a professzionális hajhosszabbítást ajánlanánk, ami nem egy estés szépség, hanem hosszú távú megoldást nyújt. A hajhosszabbítást azért is ajánlja Molnár Orsi, mert a saját haj így teljesen megkímélve maradhat. A póthaj alatt a saját haj kényelmesen megnőhet. Semmilyen károsodás nem éri, mert a póthajjal teljes mértékben ugyanazt tudjuk tenni, mint a sajáttal, hiszen ez igazi hajból készül. Egy szilveszteri bálba nagyon divatos a spanyol fiestát idéző hosszú hullámos haj. Ezt szintén póthajból csodásan meg lehet oldani, megfelelő ápolás mellett. Sláger ilyenkor a csillámos hajlakk, flitteres haj, arany ezüst vagy színes. Illetve hajlakkal színes tincseket is varázsolhatunk a szilveszteri frizurába.

Bármilyen frizurát is válasszunk, a legfontosabb az, hogy jól érezzük benne magunkat és felejthetetlen legyen a 1015-ös szilveszter!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!