Táncoló szőlőszemek – VII. Arácsi szüret

balaton.vehir.hu Forrás: Kis Virág Fotó: Kis Virág 2015. 09. 27. 20:49

Az Arácsi Szüretre ez évben is sokan hoztak szőlőfürtöket, hogy a lelkes közösség együtt elkészíthesse a városrész borát.

 

Arácson nincs jelentős mennyiségű szőlőtőke, de hogy az összetartó közösség ne maradjon saját bor nélkül, évekkel ezelőtt megálmodták az egyedi szüreti rendezvényt.

Hári Lenke alpolgármester köszöntőjében kiemelte, az Arácsi szüret jó lehetőség arra azoknak is, akiknek nincs szőlője, bepillantást nyerjenek a borkészítés rejtelmeibe, személyesen vegyenek részt a munkafolyamatokban a préselésben, és kóstolhassák meg a friss mustot.

Az Arácsért Alapítvány immáron hetedik alkalommal hívta össze kicsiket és nagyokat a hétvégén, hogy legyenek részesei a kedves szüreti programnak. A program hagyományosan az óvodások műsorával kezdődött a közös délutánon. A kicsik műsorát nagy taps, elismerés követte, majd a harmonika hangja teremtette meg az alaphangulatot a szüreti mulatsághoz.

Majd november 14-én az Arácsi Népházban debütál a most készült helyi bor, ahol majd fantázianevet is adnak neki. Biztosan kitűnő bor lesz, hiszen szőlőszemenként adták hozzá a napfényt és a szeretetet.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!