A kukásautó születése

balaton.vehir.hu 2010. 06. 29. 09:06

Tudja Ön, hogy hol készül a szennyvíz szippantó autó? Vagy a szemeteskocsi? Most megtudhatja.

A M-U-T Hungária Kft. jogelődjét a MUT- KAT kft.-t 1991-ben két fő feladat ellátására alapították. Az egyik a MUT Stockerau (osztrák) és a FAUN (német) kommunális járműgyártó cégek magyarországi vezérképviseletének az ellátása volt, a másik a teljes egészében – a tervezéstől a gyártásig - hazai szippantó, csatornamosó és kombinált csatorna karbantartó gépek készítése és forgalmazása. Kérdéseinkre a cég ügyvezető igazgatója - már a kezdetektől fogva - Mike Ferenc válszolt.



Mike Ferenc a M-U-T Hungária Kft. ügyvezető igazgatója

- Kik vásárolnak manapság ilyen járműveket?

- A partnereink, vevőink elsősorban Önkormányzatok, illetve önkormányzati tulajdonú vállalkozások, s mondhatni az ország valamennyi nagyobb városával közvetlen a kapcsolatunk.

- Hány alkalmazottja van a cégnek?

- A M-U-T Hungária Kft.-nek jelenleg 61 alkalmazottja van, melyből 49 fő fizikai állományú dolgozó. A szakemberek nagy része már 1982 óta foglalkozik járművek gyártásával. Megtalálható közöttük géplakatos, hegesztő, esztergályos -marós, hidraulikus. autóvillamossági műszerész szakember. Minden egyes szakmunkás a M-U-T, a FAUN, a MEILLER és a KOMPTECH cégeknél folyamatos továbbképzésen vesz részt.

- Milyen termékeket gyártanak még?

- A már említett partnercégeink a kommunális járművek és gépek teljes palettájával rendelkeznek. A hulladékgyűjtő járművektől – mind a forogva-, mind a préselve tömörítő szemétszállító autók – az utcaseprő gépekig tudunk a szolgáltató cégek rendelkezésére állni nemcsak az értékesítésben, hanem az országban található szervizeink révén is, melyek közül három saját, a többi szerződéses. A javításban is, karbantartásban is igyekszünk teljes körű szolgáltatást nyújtani leendő és meglévő vásárlóinknak.



A M-U-T Hungária Kft. környei központja

- A csatornakarbantartó berendezések tekintetében messzemenőkig alkalmazkodunk megrendelőink igényeinek megfelelő célgépeket gyártani, az adott feladatra legmegfelelőbb berendezést elkészíteni. Nemcsak járműveket gyártunk, értékesítünk, hanem foglalkozunk hulladékválogató művek, - zárt- és nyílt technológiás komposztálási technológiák és berendezések -, valamint 100 és 1000 lakosszám közötti települések, szállodák, campingek, szabadidőközpontok, stb. ellátására szolgáló konténeres szennyvíztisztítók gyártásával és kivitelezésével.

- A komposztáláshoz szükséges aprítók, átforgatógépek és dobsziták gyártójának, a KOMPTECH cégnek a vezérképviseletét 1999 óta látjuk el, valamint 2000 óta a MEILLER kétkaros és görgős konténerszállítóit szereljük fel és értékesítjük Magyarországra ügyfeleinknek. A téli síkosság- mentesítéshez a KAHLBACHER típusú hóekéket, hómarókat ajánljuk.

- Mennyire sikeres ez az üzletág?

- Örömmel mondhatjuk el magunkról, hogy egy dinamikusan fejlődő Kft. vagyunk. A forgalom tekintetében az éves 3- 400 milliós árbevételtől indulva, 2002-re a 3,5 milliárdnál tartottunk, amit 2009-re majdnem megdupláztunk, 6,9 milliárd forint forgalmat bonyolítottunk.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!