Felújítják a hullámházat

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2021. 03. 17. 12:03

A napokban megkezdődhet a Széchenyi sétányon álló hullámház helyreállítása, amit tavaly egy szélvihar erősen megrongált. Az eredetileg esőbeállónak készült közkedvelt látványelem jelenleg használhatatlan, el is van kerítve.

 Az elmúlt időszakban az önkormányzat több szakmai egyeztetést is folytatott annak érdekében, hogy az új szerkezeti elem időtállóbb, stabilabb, de egyben esztétikus is legyen.

A felújítás során a károsodott fa elemeket horganyzott acélszerkezetre cserélik, az elemek gyártását követően, várhatóan egy hónapon belül befejeződik a javítás.

 

2013-ban újult meg a Széchenyi sétány, azzal a szándékkal, hogy olyan arculatot kapjon, amitől az átutazók kedvet kapnak körbenézni a városban. A városképi és használati szempontból is kiemelt jelentőségű sétányt komfortosnak, de egyben tetszetősnek tervezték. Megjelenését a hullámos vonalak határozzák meg, illeszkedve ezzel a Zákonyi sétány és a Vitorlás tér kialakításához vagy éppen a Kerek templom alatti hullámzó domborzathoz. Ennek a koncepciónak volt az egyik fontos része az úgynevezett hullámház kialakítása is.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!