Elkezdődik a vágányépítés

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu Fotó: balatonfured.hu 2021. 03. 17. 11:58

Elkezdődik a vasút-villamosítási fejlesztés részeként a csonkavágány kiépítése. A vágányépítési munkálatok miatt a vasútállomás környékén várhatóan megnövekedett forgalomra kell számítani.

 

Március 16-án, kedden a kivitelező megkezdi a mozdonycserét segítő csonkavágány kiépítését. A munka teljes vágányzár mellett folyik, így az állomáshoz tartozó útátjárók biztosítási módja is megváltozik.

 A Jókai utcai és a Csók utcai átkelőknél március 27-ig kikapcsolt fénysorompókra lehet számítani, ahol az esetleges vasúti mozgásokat jelzőőrök biztosítják majd.

 

Várhatóan a vágányépítési munkálatok következtében a vasútállomás környékén megnövekedett forgalomra, esetlegesen zajhatásra lehet számítani, így a kivitelező a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kérdés, kérés esetén a kivitelezőt a panasziroda.eb@vasutvill.hu email címen lehet elérni.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a kialakult járványügyi helyzet ellenére folytatódnak az észak-balatoni vasútfejlesztés munkálatai, a városban is zajlik a beruházás, így előreláthatólag idén júniusban megérkezhet az első villanymozdony Balatonfüredre.
A tervek szerint Füreden és Balatonarácson is akadálymentes peronok létesülnek, illetve az önkormányzat szeretné bővíteni a pályaudvar gyalogos kapcsolatait is.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!