SUP-vb - Csapatversenyt is rendeznek Balatonfüreden

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2021. 03. 10. 15:28

2021. március 10., szerda (MTI) - Új számként csapatversenyt is rendeznek majd Balatonfüreden a június 18-20-án sorra kerülő SUP-világbajnokságon - jelentette be a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF).

 A SUP a Stand Up Paddling angol kifejezés rövidítése, a dinamikusan fejlődő új sportágban a versenyzők egy deszkán állva eveznek a vízen.

    Az ICF szerdai hírlevele szerint sok területen modernizálják a viadalt, ezek közül az egyik a két új szám - férfi és női csapatverseny - bevezetése. Az induló országok a hosszú távú versenyekben négy, a technikai számokban pedig három sportolót nevezhetnek a csapatversenybe - ennél többen is indulhatnak, de a többiek eredménye csak egyéniben számít majd. A nevezettek összesített teljesítménye alapján alakul ki a csapatok végső sorrendje - a hosszú táv esetében nemzetenként csak a legjobb három versenyzőt értékelik.
    Az előző, 2019-es vb-n, Kínában 40 ország több mint 200 sportolója vett részt a szakági vb-n, a nemzetközi szövetség pedig reméli, hogy az idei, magyarországi mezőny még ennél is népesebb lesz. A világbajnokságon három osztályban küzdhetnek majd meg az indulók nyílt, junior és masters kategóriákban.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!