Elmarad a március 15-ei ünnepség Balatonfüreden

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured 2021. 03. 12. 18:25

Elmarad a március 15-ei városi ünnepség a koronavírus-járvány miatt. Az ünnep méltóságát nem feledve, csak néma koszorúzást tartanak a városban hétfőn, 11 órakor a Tagore sétányon, a Széchenyi szobornál. A Balatonfüredi Tavaszi Fesztivál programjai online követhetők.

 A jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt országosan elmaradnak a március 15-ei ünnepségek. Balatonfüreden sem rendezik meg a város nyilvános megemlékezését és a hagyományos fáklyás felvonulást, a Balatonfüredi Tavaszi Fesztivál programjai viszont online láthatók lesznek, a linket itt közöljük majd a honlapon.

Március 15-én, hétfőn 11 órakor, a város vezetői, szűk körben, koszorúzzák meg a Tagore sétányon a Széchenyi szobrot, így emlékezve az 1848. március 15-i forradalom és szabadságharcra. (A koszorúzáson a korlátozások miatt maximum tízen vehetnek részt.)

A Balatonfüredi Tavaszi Fesztivál online rendezvényei:

Március 12. péntek, 19.00
Krúdy est – válogatás Krúdy Gyula szerelmes írásaiból
Közreműködik Kéri Kitty és Haumann Máté

Március 13. szombat, 16.00
Mesekastély Babszem Jankó – Ziránó Bábszínház előadása

19.00
Jókai Mór: A nagyenyedi két fűzfa
Közreműködik Szalma Tamás Jászai Mari – díjas színművész

Március 14. vasárnap, 10.00
Mesekastély: Csacsifogat – a békéscsabai Napsugár Bábszínház előadása
Móricz Zsigmond, Zelk Zoltán, Kányádi Sándor, Weöres Sándor versek, verses mesék

19.00
Szíves ÖrömEst – Csík koncert
A Csík Zenekar muzsikájában a népzene öleli magához a rockzenét, megtartva a népzene autentikus értékeit. Ez a koncertfilm nemcsak a koncert szívhez szóló hangulatát, az utána rendezett táncház sokszínű jókedvűségét rögzítette, hanem az éjfélkor megtartott, szilveszteri hangulatot idéző, a 60-as évekbeli slágereket felelevenítő nosztalgikus koncertet, és az azt követő hajnalig tartó mulatságot is.

Március 15. hétfő, 10.00
Mesekastély A helység kalapácsa – Napsugár bábszínház előadása
A Békéscsabai Napsugár Bábszínház „interaktív tárlatvezetése” vagy ha úgy jobban tetszik „rendhagyó irodalomórája” arra vállalkozik, hogy megmutassa kicsiknek és nagyoknak, hogy Petőfi még a mai kor gyermekének is tud mondani valamit.

11.30
“Megjött a levél fekete pecséttel…” Emlékezés az 1848-49-es szabadságharcra.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!