Rendőrkézen a csalók

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán megelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság Fotó: Szabó Zoltán megelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2020. 11. 20. 09:16

Építkezésekre hivatkozva csalt ki pénzt egy 45 éves tamási férfi, majd később két társával együtt szájmaszkok és gumikesztyűk szállítását ígérve vett fel több tízmillió forint előleget. A balatonfüredi nyomozók elfogták az elkövetőket.

 

Az eljárás adatai szerint egy 45 éves tamási lakos 2016 óta különböző gazdasági társaságok képviselőjeként építőipari munkákat ígért Balatonfüreden és környékén a sértetteknek. A megbízatásra a férfi egyenként százezer és tízmillió forint közötti előleget vett át, összesen közel 50 millió forintot. K. József az ígért munkákat nem végezte el, az átvett előleget pedig nem adta vissza a sértetteknek.

A férfi 2020 tavaszától szájmaszkokat, gumikesztyűket és egyéb védőeszközöket kínált eladásra, a vételár egy részét előre kérte átutalni. A sértettek átlagban négymillió forintot fizettek, de volt, aki közel harmincmillió forintot utalt át K. Józsefnek. A bűncselekmény elkövetésében 2020 szeptemberétől két veszprémi társa, a 47 éves P. László és a 49 éves V. József is segítette. A megrendelt egészségügyi termékek egy töredékét szállították a vevőknek, azonban a nagyobb részét nem, így a sértetteknek közel 50 millió forint kárt okoztak. Az elkövetők a kicsalt pénzt felélték.

A balatonfüredi nyomozók K. Józsefet 2020. november 3-án egy veszprémi luxusingatlanban fogták el, két társát pedig 2020. november 18-án a lakóhelyükön.

Mindhárom férfi ellen jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.

A rendőrök előterjesztést tettek K. József és P. László letartóztatására, melyet a bíróság ügyészi indítványra elrendelt. V. József az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!