Biztonságban nyáron is

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2020. 08. 02. 11:44

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal szolgáltak az érdeklődőknek.

 A balatonfüredi Vitorlás téren várták az érdeklődőket a helyi rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 30-án délelőtt. A helyszínre telepített bűn- és baleset-megelőzési minicentrumban vagyonvédelemmel és a biztonságos kerékpározással kapcsolatos teszteket, feladatokat oldhattak meg a látogatók.

 

A kerékpárral érkezők számára lehetőség nyílt arra, hogy járműveiket regisztráltassák a BikeSafe országos nyilvántartó rendszerbe. A rendőrök rögzítették a kétkerekűek adatait, amely egy esetleges lopás esetén megkönnyíti a felderítést.

 

A résztvevők a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával és a közlekedési szabályaival kapcsolatban. A rendőrök hangsúlyozták, hogy ne hagyják soha őrizetlenül a kétkerekűket! Ha mégis felügyelet nélkül maradnak a járművek, mindig lakatolják le azokat! Kiemelték azt is, hogy kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között csak akkor szabad közlekedni, ha az megfelelően ki van világítva, valamint lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a kerékpárosnak fényvisszaverő mellényt kell viselnie. Annak ellenére, hogy a KRESZ nem tiltja a szeszes ital fogyasztását kerékpározás előtt, tilos kerékpározásra alkalmatlan állapotban biciklivel közlekedni!

… hogy mindenki hazaérjen!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!