Gyorshír: A Libra befutása jelentette az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj végét!

balaton.vehir.hu Forrás: kekszalag.hu 2020. 08. 01. 09:28

Rendkívül izgalmas pillanatokkal zárult az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A 48 órás limitidő letelte előtti percekben ugyanis még három hajónak is volt esélye arra, hogy célba érjen és érvényesen teljesítse a távot - Tájékoztat a kekszalag.hu

 Végül a szél kegyes volt a legkitartóbb vitorlázókhoz, a három hajóból kettő még célba tudott érni, rendkívül fáradtan ugyan, de természetesen hatalmas mosollyal az arcukon szelték át a célvonalat. Örömükben osztozott az idei verseny abszolút győztese, az RSM2 legénysége is, akik folytatva a tavaly elkezdett és rendkívül szimpatikus, sőt megható gesztust, amit Petrányi Zoltánék indítottak útjára tavalyi győzelmük után, kimentek az utolsó befutó elé és együtt ünnepeltek, pezsgőztek a végsőkig kitartókkal.

Az utolsó befutó a Libra lett, reggel 8 óra 56 perc 20 másodperckor érkeztek célba. A Mode967/E típusú hajó a YS II osztályban indult. A kormányos Simon Zoltán, a legénység tagjai pedig Veér Lajos, Andó Sándor és Baltay Levente voltak.

Ismét egy csodálatos pillanattal zárult tehát Európa leghosszabb tókerülő versenye, az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. 

Forrás: kekszalag.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!