Három órán belül kétszer fogták el a rendőrök az ittas sofőrt

balaton.vehir.hu Forrás: Szekeres Kornél c. r. őrgy. iskolai bűnmegelőzési tanácsadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2020. 07. 06. 18:05

Balesetet is okozott, valamint a kötelező haladási irányt is figyelmen kívül hagyta a 65 éves férfi Balatonfüreden. A rendőrök lefoglalták az autóját.

 

A 65 éves sofőr Balatonfüreden, a Széchenyi utcában közlekedett autójával 2020. július 5-én 12 óra 45 perckor. Nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte forgalmi okból fékező gépkocsi mögött, és nekiütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a férfival szemben alkalmazott szonda alkoholfogyasztást jelzett, ezért további mintavétel miatt előállították.

Ugyanezen a napon, három órával később szintén Balatonfüreden, a Széchenyi utcában figyeltek fel a rendőrök a férfira, amint gépkocsit vezetett, és a „Kötelező haladási irány jobbra!” jelzőtábla ellenére balra kanyarodott. Megállították, és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda ismét pozitív eredményt mutatott. A járőrök újra előállították, és az autóját lefoglalták.

A férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel, mivel azt korábban elveszítette, ezért az erről szóló igazolást a rendőrök elvették tőle.

A 65 éves sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult büntetőeljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!