Eltiltották a vezetéstől a szabálytalanul előző sofőrt, másnap egy örökre eltiltott vezetőt őrizetbe vettek

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2020. 06. 30. 08:12

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság összegezte az elmúlt nyári időszak közlekedésbiztonsági tapasztalatait.

 A járásban történt közlekedési balesetek és a veszélyhelyzetek vizsgálatakor megállapítható, hogy azok bekövetkezésének legfőbb okai a sebesség helytelen megválasztása, az elsőbbségi és előzési szabályok be nem tartása. A záróvonalon és forgalom elől elzárt területen történő előzés jelentősen veszélyezteti a többi közlekedőt.

A közlekedés akkor működik jól, és akkor nem történik baleset, ha a rá vonatkozó szabályokat mindenki betartja.

A helyzetelemzést követően a balatonfüredi rendőrök 2020. június 26-án  délután a 71-es és a 73-as számú főúton a közlekedési balesetek megelőzése és a szabálytalanul közlekedő járművezetők kiszűrése érdekében közlekedésbiztonsági koncentrált ellenőrzést hajtottak végre.
A rendőrök 820 járművezetőt ellenőriztek és közülük több szabálytalan sofőrrel szemben intézkedtek.

Három járművezetőnél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda, míg a gépjárművezetők közül többen a sebességkorlátozást nem tartották be, de volt olyan is, aki forgalomból kitiltott járművel vett részt a közlekedésben. Egy autó vezetője nem adta meg az elsőbbséget a gyalogosoknak, míg egy motorkerékpáros úgy hajtotta fel a rendszámtábláját, hogy azt ne lehessen észlelni. Mindketten szabálysértési eljárás során felelnek a szabályszegésért.

Alsóőrs belterületén a  záróvonalon és előzni tilos tábla hatálya alatt vezető gépkocsivezetőt a rendőrök azonnal intézkedés alá vonták, majd előállították gyorsított szabálysértési eljárásra. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság szabálysértési előadója 1 órán belül határozatban pénzbüntetést szabott ki a sofőrrel szemben, és 2 hónapra eltiltotta a vezetéstől.

Az agresszív, szabályokat áthágó vezetők számíthatnak az azonnali súlyos szankciókra, hiszen az idén nyáron már több járművezető kapott azonnali eljárásban eltiltást gyorsított eljárásban a Balatonfüredi Rendőrkapitányság területén.

A rendőrök egy dunakeszi férfit igazoltattak 2020. június 27-én Balatonfüreden, aki az intézkedést megelőzően záróvonalon kanyarodott. Az igazolgatás során a rendőrök megállapították, hogy a sofőrt korábban már véglegesen eltiltották a vezetéstől. A járőrök előállították, és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.

A hétvégén a rendőrkapitányság illetékességi területén 8 sofőrrel szemben merült fel ittasság gyanúja. A mért értéknek megfelelően 4 járművezető ellen – vezetői engedélyük elvétele mellett – büntetőeljárás indult.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét a felelős, szabálykövető közlekedésre.

Ne feledjék, a szabályok betartásával megelőzhetők a balesetek! Mindenkit hazavárnak!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!