Rendőrségi felhívás! Unokázós csalások miatt további sértettek és tanúk jelentkezését várják!

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2020. 05. 20. 09:22

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság eljárást indított ismeretlen tettes ellen csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

 A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen elkövető a közelmúltban idős embereket hívott fel telefonon, ahol a telefonáló a hívott fél szomszédjának, vagy az unokájának adta ki magát, illetve arra hivatkozott, hogy az állítólagos unoka közlekedési balesetet szenvedett. Mindegyik alkalommal azt állította a telefonáló, hogy a hivatkozott személy autóbalesetet szenvedett, és az okozott károk rendezése miatt sürgősen pénzre van szüksége, melyért akadályoztatására hivatkozva egy ismerősét küldi.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság kéri a környékbeli lakosságot, hogy akit a közelmúltban ilyen, vagy hasonló történettel keresték meg, esetleg tudomása van arról, hogy hozzátartozója, rokona, ismerőse hasonló hívást kapott, vegye fel a kapcsolatot a Balatonfüredi Rendőrkapitánysággal (8230 Balatonfüred, Fürdő. u. 15. Pf: 340, Telefon: 06-87- 482-288), vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!