Balatonfüred: fertőtlenítik a város buszmegállóit

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu 2020. 04. 01. 11:21

Az önkormányzat megrendelésére fertőtlenítik a város összes buszmegállóját és váróját. A speciális vírusölő szert rápermetezik a burkolatokra, táblákra, padokra illetve ahol van, magára a buszváró szerkezetére. A fertőtlenítést várhatóan többször megismétlik majd.

 Balatonfüred valamennyi buszváróját (36 darab) illetve buszmegállóját (39 darab) fertőtleníti a Probio Zrt. A cég munkatársai védőfelszerelésben, maszkban végzik a fertőtlenítést, 50 liter hígított vírusölő szert permeteznek szét.

– Megfelelő mennyiséget szereztünk be ebből a speciális fertőtlenítőből, védőruháink is vannak, felkészültünk arra, hogy többször elvégezzük a fertőtlenítést. A szer nem veszélyes, kipermetezés után rövid idővel már használhatók a buszmegállók. A szer megmarad a felületeken és pára illetve nedvesség hatására újra aktiválódik, tehát akár napokig is hatásos – válaszolta kérdésünkre Pádár Tibor főkertész, akitől megtudtuk: szerda reggel kezdődött a fertőtlenítés, a nap végére minden buszállomással végeznek.

A város összes közterületi játszótere továbbra is le van zárva. A nem bekerített játszótereket illetve a felnőtt fitnesz eszközöket pedig szalagokkal vették körbe. Az önkormányzat kéri: a gyerekek és saját biztonságuk érdekében senki ne használja ezeket az eszközöket.
Továbbra is nyomatékosan kérik, aki teheti, maradjon otthon.

balatonfured.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!