A szabálytalan kerékpáros ittas járművezetővel ütközött

balaton.vehir.hu Forrás: Szekeres Kornél c. r. őrgy. iskolai bűnmegelőzési tanácsadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2020. 03. 31. 09:31

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai az autó sofőrje ellen büntetőeljárást, a kétkerekűvel közlekedő férfival szemben szabálysértési eljárást indítottak.

Egy 40 éves csopaki lakos 2020. március 27-én délelőtt Balatonfüred egyik utcájában szabálytalanul a járdán közlekedett kerékpárjával. Haladása során jobbra kívánt kanyarodni az úttestre, azonban nekiütközött egy szintén jobbra kis ívben kanyarodni szándékozó személygépkocsinak. A baleset következtében a kétkerekűvel haladó férfi megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen ellátták. A személygépkocsi 43 éves balatonfüredi sofőrjével szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, ezért további mintavétel céljából a rendőrök előállították a helyi rendőrkapitányságra. Ellene ittas járművezetés miatt büntetőfeljelentést tettek, a szabálytalanul közlekedő kerékpárossal szemben pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek a rendőrök.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy kerékpárral alapvetően az úttesten kell közlekedni. Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút vagy gyalogos- és kerékpárút, akkor azon kell a biciklivel haladni. Kivételes esetben van lehetőség arra, hogy a kerékpáros a járdán közlekedjen. Ilyen az, ha az úttest a kerékpározásra alkalmatlan, azaz az út minősége nem teszi lehetővé a biciklivel való közlekedést.

A balatonfüredi rendőrök továbbá arra kérik ismét a járművezetőket, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!