Balatonfüred: Óvintézkedések a városban – Folyamatosan frissülő tartalom

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu 2020. 03. 21. 16:50

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében számos óvintézkedést vezettek be a városban. A rendelőintézetben új szabályok léptek érvénybe, az óvodások, bölcsődések ellátása, étkeztetése biztosított, az idősek ellátása folyamatos.

 Az önkormányzat továbbra is nyomatékosan kéri, hogy a 70 évesnél idősebbek lakó- illetve tartózkodási helyüket ne hagyják el, mert fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve.

Az önkormányzat feladata a hatósági karanténban lévő balatonfürediek ellátása. A városban jelenleg 19-en vannak hatósági karanténban, ők fertőzött területről érkeztek haza. Az önkormányzat igény esetén gondoskodik az önkéntes karanténba vonulók ellátásának biztosításáról is.

A tanintézmények bezártak. Az óvodák és bölcsődék ügyeleti rendszerben működnek, külön kis csoportokban tovább biztosítják az ellátást és az étkeztetést azoknak, akik ezt igénylik. Az önkormányzat arra kéri a szülőket, lehetőség szerint a gyerekek maradjanak otthon. Részletek.

Megkezdődtek az önkormányzat szervezte segítségnyújtások, működnek az információs csatornák, az idős ellátás szolgáltatása folyamatos. A 70 év felettiek számára elindult az élelmiszer és gyógyszer beszerzés, valamint az ételkihordás. A Füredkult Kft, a Hit Gyülekezet helyi szervezete, a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club illetve a városi uszoda kollektívája már felajánlotta a segítségét. Segítségnyújtás az időseknek, krónikus betegeknek.
Több önkéntes felajánlás is érkezett, az önkormányzat kéri, hogy aki segíteni szeretne, keresse a családsegítő központot, ott koordinálják a feladatokat és az ellátást. Elérhetőségek: csskbfured@vipmail.hu, valamint a 06/87-580-612-es telefonszámon

A városi rendelőintézetben járványügyi helyzetet hirdettek, egyes rendelések elmaradnak, másokon csak sürgősségi ellátás zajlik, a belépéskor mindenkinek megmérik a hőmérsékletét.

Balatonfüred Egészségügyi Szolgálatának Közleménye itt.

városi buszközlekedés a menetrend alapján zajlik. Az iskolai járatokat március 23-tól leállítják. Folyamatos fertőtlenítést végeznek a járatokon és a buszállomásokon.

Balatonfüredi Közös Önkormányzati Hivatal csak indokolt esetben, telefonon vagy elektronikus levélben előre egyeztetett időpontban fogad ügyfeleket. A kormányhivatalok által kiállított hivatalos okmányokat kizárólag postai úton kézbesítik, személyes átvételére nincs lehetőség.

gyógyszertárakban csak annyi beteget engednek tartózkodni a betegforgalmi térben, ahány gyógyszerkiadó hely működik az adott patikában. Ugyanez érvényes a városközpontban működő postára. A Zsigmond utcai posta bezárt.

város kulturális intézményei bezártak. Nem működik a városi könyvtár, a Tourinform Iroda, a városi uszoda. A Balaton Szabadidő Központ bezárt, a benne lévő étterem azonban nyitva van.

Probio Zrt. szünetelteti a személyes ügyfélfogadást a Fürdő utcai ügyfélszolgálaton. Telefonon és elektronikus úton továbbra is segítik az ügyintézést.

Vásárcsarnok továbbra is fogadja a vásárlókat, a megszokott nyitvatartási idejében.

Az éttermek, kávézók délután háromig lehetnek csak nyitva, a korlátozás az élelmiszerüzletekre nem vonatkozik. Délután három után az ételkiszállítás engedélyezett.  Ezzel együtt több városi vendéglátóhely bezárt. A város egyik legnagyobb étkezdéjében, a Brada Falodában is szünetel a helyben fogyasztás. Az ételkiszállítás él, rendelésfelvétel 8-12 óra között.

A Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Balatonfüredi Tagintézményének pszichológusai gyógypedagógusai, logopédusai, a szakszolgálatba járó gyermekek ellátását egyénileg egyeztetett időpontban folytatja. Elérhetőség: nevtanfured@gmail.com
Szekeresné Bucsy Piroska Tagintézmény igazgató: 06-30/ 8119598
Pálfiné Pummer Réka Tagintézmény igazgató helyettes: 06-30/ 8119145

Forrás: balatonfured.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!