Füred Gastro – Fesztivál a parton

balaton.vehir.hu Forrás: balatonfured.hu 2019. 11. 04. 15:20

Kiváló balatoni éttermek és a legjobb újgenerációs Balaton-felvidéki pincészetek kínálatával, estig tartó koncertekkel újra Füred Gastro. A Vitorlás téren, november 9-10-én rendezik meg a város gasztronómiai fesztiválját, amely ezúttal a Szent Márton-napi kulináris hagyományokhoz illeszkedik.

 A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület, a Pannon Gasztronómiai Akadémia, a Rizling Generáció, a MOL Nagyon Balaton valamint a város önkormányzata jegyezte Füred Gastro ezúttal is arra vállalkozik, hogy egy kis nyüzsgést hozzon az álmoskás novemberbe.

Második alkalommal rendezik meg Balatonfüred tematikus gasztronómiai fesztiválját, melynek fókuszában idén a Szent Márton-napi libahagyomány megidézése, a liba- és libabelsőségekből készülő ételek állnak.
A kétnapos fesztiválon közreműködő séfek célja, hogy bemutassák a liba felhasználásának sokszínűségét, népszerűsítsék a fogyasztását, hiszen a liba a magyar gasztronómia egyik fő alapanyaga, amely 2012-től hungaricum.

A balatoni régió fiatal borászait tömörítő Rizling Generáció Egyesület ajánlásával kiválasztott borok is a Szent Márton-nap sajátos magyar gasztronómiai hagyományát, az újbor első kóstolását kínálják az ínyenceknek a kreatív liba-ételek mellé.

A kulináris élvezetek mellett látványosságokban sem lesz hiány: a fesztivál látványkonyha-színpadán három balatonfüredi étterem főzi-süti majd a liba-különlegességeket, miközben a Vitorlás tér nagyszínpadán egymást váltják a hazai és nemzetközi zenei produkciók.

Szombaton 10 órakor a hazai gyerekközönség újdonsült kedvence a Belvárosi Betyárok interaktív koncertje indítja a fesztivál zenei programjait. 11.30-tól Hangácsi Márton, majd 13 órától a junior Artisjus-díjas énekesnő és dalszerző, Szeder lép fel. Kora este a toplistás slágereiről ismert brit muzsikus, Charlie Winston, 18.15-től pedig az olasz nu-jazz formáció csapata, a Gabin zenél majd. 20.15-kor Spanyolország egyik szuper-produkciója, a Che Sudaka érkezik Balatonfüredre.
A vasárnapi program 10 órakor a veszprémi Kabóca Bábszínház produkciójával veszi kezdetét, majd 13 órakor a Random Trip produkcióját láthatják az érdeklődők.
Még könyvbemutató is lesz, a mára már önálló brandként funkcionáló Péklány kötetét mutatják be, november 9-én, szombaton 14 órakor. Zeliska Orsolyával néhány hónapja beszélgettünk, akkor az év füredi turisztikai vállalkozója díj apropóján. Interjú itt.

Részletes program.

A Vitorlás téren a régió legjobb éttermeinek kínálatából lehet válogatni, itt lesz A Konyhám/Balatonfenyves, Balaton Borgaléria/Balatonfüred, Bistro, Sparhelt/Balatonfüred, Déli Part BBQ/Siófok, Gusto13 Bistro&Delicate/Veszprém, Hableány Bisztró/Badacsonytomaj, Karolina Kávéház/Balatonfüred, Kistücsök Étterem/ Balatonszemes, Neked Főztem/Balatonfüred, Zánka, Oliva Étterem/Veszprém, Péklány Kézműves Pékség/Balatonfüred, Pörc Bisztró és Delikát/Balatonkenese, Söptei Étterem/ Csopak, Szent Donát Borkúria/ Csopak, Vitorlás Étterem/Balatonfüred.

Szombati jegy: 3500 Ft/fő, balatonfüredi állandó lakcímmel rendelkezőknek 2500 Ft/fő
Vasárnapi jegy: 3000 Ft/fő, balatonfüredi állandó lakcímmel rendelkezőknek 2500 Ft/fő
2 napos bérlet: 5500 Ft/fő
A jegyárakból 1500 forint lefogyasztható.

Balatonfürediek a kedvezményes jegyeiket a helyszínen vagy előzetesen a Tourinform irodában, illetve a Vaszary Galériában vásárolhatják meg.

Részletes információk és jegyvásárlás a Gastro Füred honlapján.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!