„Mindennel szembe mentünk, ami racionális” – Zeliska „Péklány” Orsival első könyvéről beszélgettünk

balaton.vehir.hu Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu 2019. 11. 03. 13:11

Zeliska Orsi mára az ország Péklánya lett. Férjével két év alatt felépítette az ország egyik legismertebb pékségét Balatonfüreden, és hamarosan megjelenik az első könyve - olvasható a beszélgetés a szeretlekmagyarorszag.hu oldalon.

 

Zeliska Orsit egészen prózai körülmények között ismertem meg: egy óvodába jártak a gyerekeink. Aztán mire észbe kaptam, már ő volt a Péklány, akit az egész ország ismer.

- Azt talán elárulhatjuk, hogy ismerjük egymást, hiszen nem olyan rég még Te is Leányfalun laktál. Mikor, és miért döntöttetek úgy a férjeddel, hogy saját pékséget nyittok, ráadásul Balatonfüreden?

- Néhány éve a férjem meglepett a születésnapomra egy házi malommal. Akkor kezdtem otthon lisztet őrölni és sütni. De be kell vallanom, hogy kifogott rajtam a dolog. Nálunk a családban senki nem sütött kenyeret, sőt, süteményeket is csak ritkán. Életemben először találkoztam azzal, hogy hiába próbálok valamit újra és újra, mégsem sikerül.

Tulajdonképpen a kudarc vitt előre.

Főleg kenyerekkel próbálkoztam. Autodidakta módon kezdtem utánaolvasni a témának. Könyveket rendeltem, blogokat olvastam, a Facebookon keresgéltem. A sok-sok próbálkozás árán, 4 hónap elteltével végre lett egy olyan kenyerem, ami nagyon finom volt.

- Amit ti megléptetek, ahhoz azért nem kevés bátorság kell. Mindketten jó állásokat hagytatok ott, és átköltöztetek az ország másik felébe. Azt mondtátok, próba-szerencse, vagy egyszerűen annyira biztosak voltatok a tervetek sikerében?

– Ebből Ti, ismerősök nem láttatok semmit, hivatalosan én voltam a Pöttyös Túró Rudi senior marketing-menedzsere. De a színfalak mögött odáig fejlődött a dolog, hogy a hobbim szenvedéllyé, és végül hivatássá nőtte ki magát.

Munka és család mellett elvégeztem a pékiskolát, és elég komoly dilemma elé kerültünk. Számunkra teljesen egyértelmű volt, hogy az az élet, amit addig folytattunk, nem mehet tovább. A férjem hamarabb, előttem másfél évvel kiugrott a multivilágból.

 További részletek a szeretlekmagyarorszag.hu oldalon olvasható!

 

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!