Megelőzés a balatonfüredi Lakótelepi Napon és Szomszédünnepen

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2019. 09. 16. 16:42

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai prevenciós programokkal várták az érdeklődőket.

 

A már tradicionálissá nőtt Lakótelepi nap és Szomszédünnep városi rendezvény keretében Balatonfüreden 2019. szeptember 14-én 11 órától 15 óráig a rendőrkapitányság munkatársai biztonsági öv szimulátorral, pedálos gokarttal, szolgálati gépjárművekkel és motorral, valamint rendőrkutyával várták a gyermekeket, szüleiket és az érdeklődőket egyaránt.

 

A bátrabbak KRESZ-teszt kitöltésével ellenőrizhették közlekedési tudásukat, közülük a legügyesebbek közlekedésbiztonságot segítő apró ajándékokat kaptak.

Az elméleti tudnivalók mellett a diákokat hasznos baleset-megelőzési tanácsokkal látták el, hogy ne váljanak közlekedési baleset áldozatává az iskolakezdés időszakában sem. A rendőrök hangsúlyozták, hogy kiemelten figyeljenek az iskolák környéki gyalogátkelőhelyeken való közlekedés során. Gépkocsiban mindig használják a biztonsági övet, ha szükséges a gyermekülést is.

Amennyiben kerékpárral érkeznek a tanintézménybe, a kétkerekű megfelelő műszaki állapotban legyen és működő biztonsági berendezésekkel legyen felszerelve. Elmondták továbbá, hogy soha ne lépjenek ki az úttestre járművek mögül, vagy takarásából, és ha nincs a közelben kijelölt gyalogátkelőhely, mindig alapos körültekintést követően, a legrövidebb szakaszon menjenek át az út másik oldalára.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!